frukost!

2011-01-31 ♥ 15:21:08 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (3)

Jag älskar frukostar. Gärna de där man kan äta länge. Men jag tycker det är viktigt att göra det trevligt även en skten måndag. Det lägger liksom grunden för hela dagen. Jag tar gärna fram tulpanerna och att tända ett ljus kostar faktiskt ingenting, men gör stor skillnad. En helgfrukost kan man alltid göra magisk, men vardagsmyset är ändå viktigast tycker jag.


På min frukostbricka måste det stå kaffe. Resten går i perioder. Björnbär har vi fortfarande i frysen sedan i höstas då vi plockade enorma mängder, perfekt till yoghurten!


fredagsmys

2011-01-31 ♥ 14:43:52 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

I fredags tog vi fram kandelabern och satte de nya tulpanerna i vatten.


Lagade ostfylld fläskfilé.


och tände ljus


Inget fancy. Inget speciellt egentligen. Men ändå det finaste jag vet. En lugn och mysig middag med min kärlek efter en stressig vecka. Inte dåligt, inte.


okejdå, om du tjatar...

2011-01-30 ♥ 22:12:17 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Han: "Ska vi titta på ett avsnitt av 30 rock?"

Jag: "Ja visst"

Han: "Då kanske jag kan ge dig massage samtidigt?"

Jag: "okej!"


söndag.

2011-01-30 ♥ 22:07:18 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Söndagen blev en trevlig blandning av precis sånt som hör söndagar till. Vi sov ut, slappade hemma, pussades och begav oss till sambons syster med tillhörande bebis. Där fikade vi och pratade, samt gosade med en knubbig liten bebis som är sötast i världen. Sen åkte vi hem igen och åt middag för att sedan slappa lite till.

En mysig söndag med trevligt innehåll, men kanske inte så mycket spektakulärt att skriva om. En rutinerad bloggare hade väl tagit ett kort på kaffekoppen när vi fikade eller nåt, men det får ni överleva utan.


jag i ett tråkigt jävla nötskal

2011-01-29 ♥ 22:07:10 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (1)

Jag är sjukt deppad just nu.

 

Jag har det stressigt. Mycket i skolan, och så jobb på det. Nu har jag precis kommit hem från jobbet, har jobbat 9-21.30 denna lördag. Meningen var att jag skulle gå på en fest på MF, eftersläppet till sambons middagsgrej med skolan.

 

Jag fick migrän på jobbet. Fruktansvärd sådan, visste inte hur jag skulle palla att jobba. Hittade tillslut ipren som mirakulöst hjälpte ganska bra. Min snälla pappa hämtade mig från jobbet för att jag skulle hinna göra mig i ordning innan festen. Jag kommer innanför dörren och bryter ihop. Faller ihop i nån form av hög, ringer och skäller på min sambo av oklar anledning och gråter hejdlöst. Jag är utmattad. Min kropp säger ifrån. Någon fest blir det inte, säger kroppen och insisterar på att få vila.

 

Det är så typiskt jävla mig. Ta på mig för mycket, tills jag ger vika, och då bli tvingad att låta bli det roliga.

 

 driftiga kvinnor

2011-01-28 ♥ 19:08:22 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Jag älskar den här skylten som sitter vid mormors diskbänk!


Jag omges verkligen av starka och driftiga kvinnor. Det har jag gjort jämt. (Män också för den delen). Driftigast av alla är nog min mormor. Hon har stått på egna ben hela livet, utbildat sig till lärare, bott i Japan i tre år (på den tiden var det verkligen märkvärdigt!), tagit hand om barn och barnbarn, kokat saft, skrivit böcker, engagerat sig politiskt och alltid varit outtrötterlig. I mina ögon har hon verkligen varit magisk i hela mitt liv. Det var så mycket hon kunde som jag inte förstod hur någon kunde. Som att koka saft (jag blev chockad när jag själv gav mig på det, det är ju jättelätt) och tusen andra saker som är svåra på riktigt. Men framförallt har hon alltid gått sin egen väg.som en klubbad säl

2011-01-28 ♥ 10:19:20 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Jag kom hem alldeles dödstrött igår. Men jag valde ändå att sitta uppe en timme och titta på På Spåret med min karl. Det är vår nya grej. Vi är i lag mot de andra två paren. Det är ytterst bra att vara i lag med min sambo, för han kan typ allt. Det är största anledningen till att vi inte tävlar mot varandra. Då hade det varit avgjort på en sekund. Sen gick jag och la mig - och sov som en klubbad säl i 9 timmar. Jag brukar alltid vakna några gånger varje natt, men inte nu. Det var fantastiskt skönt, och välbehövligt.

Hoppas jag sover lika bra inatt, för imorgon jobbar jag 12,5 timme...

Jag köpte tulpaner till min karl på vägen hem.

Fast mest kanske jag köpte dem till mig själv... vem vet..en så kallad heldag

2011-01-27 ♥ 12:40:05 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Mina påskliljor växer och har sig!

Idag gick jag upp klockan 6 för att åka till skolan. Det var ju tidigt. Men man ska väl inte klaga egentligen, det är många som går upp den tiden varje morgon. Dock brukar man i vanliga fall vara hemma till middagen när man går upp så tidigt. Jag ska istället jobba efter skolan och kommer hem runt 22.30-nånting. Känns som att jag kommer vara lagom slut då. Men så kan det va!


det gror i köket

2011-01-26 ♥ 12:02:19 | Kategori >> Odling | KOMMENTARER (1)

Jag har planterat groddar. Världens lättaste sak. Jag fick inspirationen när jag gjorde soppa med ärtskott, det är ju nämligen otroligt gott och nyttigt. Ganska dyrt också. Och oerhört lätt att låta växa hemma.


Mina växer i speciella groddtrågar som jag köpte på ica maxi. Det är lite olika hur man sköter dem i början beroende vilken sort man planterar. Bockhornsklövern till vänster skulle stå mörkt i två dygn och sköljas några gånger om dagen, medan ärtskotten till höger skulle sprayas med en vattenflaska. Nu har rötterna växt till sig och man behöver mest byta vatten i trågen.

Det här är verkligen världens lättaste sak, och det ser väldigt trevligt ut på diskbänken tycker jag. Tacksamt eftersom de börjar växa så fort och man ser resultatet, så det är nog även roligt för barn att få göra.


en effektiv kvinna

2011-01-26 ♥ 11:55:39 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Jag är väldigt lat. På alla sätt. Kanske är det därför som jag känner mig duktig och effektiv när jag idag har gått en 40-minuterspromenad i solen med p1 i lurarna och dessutom handlat mjölk på vägen. Det är väl egentligen det minsta man kan begära av någon som är ledig på en onsdag...


kokboken

2011-01-25 ♥ 17:13:44 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (1)

Min mamma gav mig min pappas "Vår kokbok" (hm, får man ge bort andra människors saker?). Den fick han när han flyttade hemifrån.

I den kan man läsa om allt man kan behöva kunna när det gäller matlagning. Från hur man brygger te... till betydligt mer avancerade saker än så.


jag har ju gått och blivit en hurtbulle

2011-01-24 ♥ 12:25:53 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (1)

Nej, om man skulle ta och göra ett storkok med kycklinggryta och frysa in i matlådor...


som ett vårtecken

2011-01-24 ♥ 11:43:53 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (1)

Jag köpte hem en påsklilja sist vi var på Ica Maxi. Det är för övrigt anledningen till att det inte är billigare att handla på stormarknader, för visso är köttfärsen och morötterna avsevärt mycket billigare, men det blir alltid andra impulsköp. Denna blomma för 29 kr var dock helt klart värd sina pengar. Jag blir glad av den när den står i fönstret.

Den liksom ger lite hopp om att våren faktiskt kommer. Att knoppar kommer att spricka och bli till blommor. Att isen blir till vårbäckar och att solen kommer värma snart. Snart.


Dagens planering

2011-01-24 ♥ 08:28:42 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (1)

Idag är jag ledig. En perfekt dag att börja veckan på tycker jag. Min plan för dagen är:

- Dricka kaffe framför Go'morron Sverige
- Plocka lite i köket 
- Titta lite på jobb (börjar få ångest över att jag tar examen om 5 månader)
- Äta lunch och göra ett gäng matlådor
- Surfa
- Göra middag och äta med min man
Jobbig måndag va?


lördag kväll och söndag morgon hos familjen hurtbulle

2011-01-23 ♥ 13:16:29 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (1)

Hurtbulle kanske är en överdrift. Men allt är relativt. Från ett par som brukar sova till 12-13 på helgerna till såna som går upp tidigt för att städa och gå solskenspromenader! Inte dåligt.

 

Igårkväll åt vi god mat. Lax i ugn med citronsås och stekt sparris, och så tomat med basilika till.


Sen åt vi ostbricka.

I morse gick vi upp vid nio, åt frukost och städade sedan köket skinande rent. Ni vet, torkade av fläkten, skurade i alla hörn och sånt som man aldrig gör annars.


Sen gick vi en promenad ner mot kyrkan.. (här är församlingshemmet). Vi gick till utkiksplatsen vid kyrkan, för det råkar vara vårt bästa hångelställe.


Tittade ner mot sjön där vissa var ännu hurtigare än vi.


Mest tittade vi på utsikten och pussades. Om ni undrar varför jag står på bänken så är det för att nå upp till min karl på 1,95. Inte lätt att pussas annars.


matlagning pågår

2011-01-22 ♥ 17:29:42 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (1)

Just nu lagar jag middag. Tar bara en liten paus då själva huvudrätten står i ugnen. Strax ska jag steka sparris hade jag tänkt.

Citronlax med sparris är inte så dumt. Till efterrätt blir det mögelost och rödvin. Inte helt fel det heller.

Nej, nu ska jag tillbaks till köket och sen ska jag spendera kvällen med den där skäggiga karln med de godaste pussarna.en liten klassfest

2011-01-22 ♥ 16:04:17 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)

Ett härligt gäng från klassen gick ut och åt middag i torsdag. Det var mysigt. Länge sedan nu, vi har ju inte haft tid med c-uppsatsen och allt. Sist det var "klassfest" lyckades jag dessutom pricka in en vinterkräksjuka...

 

Jag och Cajsa

Maja var glad!matlådslagning

2011-01-22 ♥ 15:00:40 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

Att laga och äta matlådor är vi ganska dåliga på. Det är ju så lätt, bara att laga fler portioner än det går åt och sedan lägga i lådor. Men så gör vi sällan. Framförallt jag är väldigt kräsen med vad som "går" att äta uppvärmt och inte. Så för mig fungerar det bättre att laga mat endast i syfte att göra matlådor lite då och då.

Att laga i ugnen är bäst. Kanske framförallt för att man inte behöver "laga" så mycket utan mest vänta på att det ska bli klart..

Jag gjorde kycklingfiléer i ugnen. Olja i en ugnsfast form...

Och så frysta kycklingfiléer med en smörklick på. Sen in i ugnen som är ställd på 200 grader, ställer man in formen under tiden som den hettas upp så hinner de tina i samma veva.

Kycklingfiléerna kan man ha till en sallad, eller något annat. Jag gjorde stuvad spenat till för det är dels galet gott och dels gott att värma. Så! Nu har vi matlådor i frysen, bra va?


lördag morgon

2011-01-22 ♥ 09:17:25 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (1)

På tal om rutiner så måste väl den härligaste rutinen vara lördagsmorgonen. Att gå upp tidigt för att vara helg men ändå få sova ut. Jag klev upp strax innan nio, pussade på min sömniga man och satte sedan på en kanna kaffe och satte mig till rätta i soffan framför nyhetsmorgon. Härligt.

Ute är det lite gnistrande, och solen lyser men står lågt. Väderleksrapporten lovade sol och -1 idag, vilket ju är ett fantastiskt vinterväder. Vi får se vad vi gör idag. Om vi tar en promenad här i närheten, eller om vi åker till lida som vi ju brukar göra.


notering till mig själv

2011-01-21 ♥ 15:30:58 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (2)

Det går inte att byta ut matoljan mot olivolja i hovmästarsås. Blääh.

(inte ens om det är det enda man har hemma.)


rutiner

2011-01-21 ♥ 12:35:02 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (0)

Man mår verkligen bättre av regelbunda sov- och ätvanor. Och veckovanor. Både jag och sambon har varit helt oregelbundna då han har jobbat konstiga tider, medan jag har pluggat och jobbat extra. En hel helg kan ha varit fylld med jobb medan en onsdag var ledig. Ena veckan lyckades vi vara lediga tillsammans mycket, andra var vi inte ens vakna på samma tider på dygnet. Mycket förvirrande, och jobbigt.

Det är därför fantastiskt att han pluggar nu. Visst, vi får inte de där veckodagarna lediga tillsammans längre, eller tre dagar i sträck, som vi kunde lyckas få förut med lite tur. Men å andra sidan så är vi lediga tillsammans på helgerna. Vi är nu normala människor som kan planera fredagsmys, gå på fester tillsammans (förut jobbade han ju varannan helg och missade därför i snitt varannan tillställning!), äta helgmiddagar och ha rutiner. Det känns jättebra.

 

Men allra bäst är nog att jag har lyckats få ordning på mitt dygn. Lägger mig i tid på kvällen, vaknar i td på morgonen. Det i sig gör ju att jag äter på regelbundna tider. Allt blir bättre helt enkelt. Mycket bra medicin mot stress faktiskt!eat your greens

2011-01-20 ♥ 15:57:36 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (1)


Igår gjorde jag den här knallgröna soppan. Den ser ännu grönare ut i verkligheten, helt onaturlig och fullproppad med karamellfärg ser den ut att vara. Men det är precis vad den inte är. Det är en riktig vitamin- och järnbomb! Gjord på färsk babyspenat och ärtskott.

Jag fräste drygt 2/3 av babyspenaten och 1/3 av ärtskotten i en klick (riktigt) smör i kastrull. Sedan tillsatte jag vatten, salt och grönsaksbuljong. Den fick koka ett tag, och sen hällde jag i en skvätt vispgrädde.

Den mixades tillsammans med resten av bladspenaten och ärtskotten. Vissa näringsämnen skadas ju lite av att kokas, så de fick komma i efteråt, och blev ju varma ändå. Soppan blev galet god.

Jag drack egenpressad apelsinjucie som jag pressade precis innan jag åt, för att så lite vitaminer som möjligt skulle dunsta. Med juicen så tas ju järnet upp bättre också. Bra va? Jag blev otroligt sugen på en vitaminbomb, kanske har jag lite brist på sånt?


klassfest!

2011-01-20 ♥ 13:28:13 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Ikväll ska vi ut med klassen. Det var riktigt länge sen. Ska bli kul att träffa världens bästa kursare. Snart skiljs vi åt! Det är sjukt. Vi går termin 7 av 7...!


mina fina glas!

2011-01-19 ♥ 15:17:08 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (1)

Detta är mina finglas. Jag började samla för fem år sen, och de har bott i sina kartonger i väntan på att jag skulle flytta hemifrån.

Jag längtade så oerhört efter att få flytta, men ville samtidigt inte bo i en liten skitlägenhet och dra på mig studielån i onödan, så jag bodde hemma i mamma och pappas stora hus och stod ut. För att stilla min längtan lite så köpte jag fina och bra saker inför flytten som aldrig tycktes komma. Jag köpte handdukar på hemtex för 250 kr styck och dessa orrefors-glas (men de flesta fick jag i studentpresent). Jag samlade helt enkelt på mig sådant som jag visste att jag inte skulle ha råd med eller vilja lägga pengar på när jag väl flyttade.

Idag skulle jag inte köpa handdukar eller glas för flera flera tusen kronor, men jag är väldigt glad att jag har dem - precis som jag förutspådde. Känns lyxigt i studentfattigdomen.


med en enkel tulipan

2011-01-19 ♥ 10:15:56 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (2)

Igår slog jag till på årets första tulpaner. Jag vägrar vintern nu. Det är vår! Minusgraderna som fullkomligt attackerade mig när jag gick en promenad i morse hävdar dock något annat.

Jag känner mig sjukt duktig som har gått upp tidigt tre dagar i rad. Framförallt för att jag kom upp 7 i morse, trots att jag är ledig! Det känns fantastiskt att klockan är 10 och jag redan har hunnit titta på Go'morron Sverige med en kaffekopp, ätit frukost, gått en promenad, plockat med disken och sköljt alla mina glas som ska in i vitrinen.


gräsänka

2011-01-18 ♥ 20:05:58 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (1)

Den där mannen som jag delar mitt liv med är på "kollo". Han och de andra nyblivna läkarstudenterna är på introduktionsinternat i tre dagar. Roligt för honom!

 

Jag passar på att göra mest ingenting. Jag lagade ett ordentligt storkok som räckte till lunch igår, middag igår och middag idag. Vem behöver variation?dag 7 - vänskap

2011-01-17 ♥ 19:04:39 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Jag brukar skämtsamt säga att jag inte tycker om andra människor. Det grundar sig i att jag inte har något större behov av att hålla kontakten med ytligt bekanta eller ens umgås med folk som jag inte känner väl och gillar mycket. Troligtvis beror det dels på att jag har lite av en social fobi (inte kul) men också att jag omges av fantastiska människor som jag har känt hela livet (kusinerna).

Det finns liksom inget utrymme för någon som jag kan ta en fika med men inte så mycket mer än så. De jag umgås med är inte jättemånga, men alla står mig tillräckligt nära för att jag ska kunna ha förtroliga samtal med dem eller åka utomlands tillsammans. Sen är jag tyvärr dålig på att hålla kontakten även med de vänner som jag fullkomligt älskar. Man får liksom tvinga sig på mig, och då tycker jag oerhört mycket om det. Det är trist. Det är så ofantligt dumt att jag förlorar vänner för att jag inte hör av mig och ibland är omständig med att träffas. Jag ska bli bättre. Jag har så mycket fina vänner som jag vill ha kvar, som inte är mina kusiner.


hairdo

2011-01-17 ♥ 18:40:19 | Kategori >> på kroppen | KOMMENTARER (0)

Jag är otroligt lat när det gäller mitt utseende. Jag fixar definitivt inte håret en vardag, och sminkar mig inte varje dag. Jag tycker det är en bra sak. Ibland kan jag tänka "åh nej, varför tog jag inte mascara" när jag springer på någon i mataffären som jag inte har sett på länge. Men såna tankar är så väldigt dumma. Som om det spelar någon roll. Som att jag vill sätta minsta lilla självkänsla i lite smink. Man måste känna sig avslappnad och som sig själv helt osminkad, då kan man sminka sig för det är kul eller för att bli extra snygg. Inte för att bli redo att gå utanför dörren. Det är bara bara en vanesak. Är man van vid att alltid ha mascara på sig så kommer man ju känna sig naken och extra ful utan.

 

Men jag tycker att det är roligt att hålla på med hår och smink ibland. Till fest och så. Eller som idag, när jag mest har dragit runt i lägenheten ensam.

Jag såg en video på Miriams kaffereps blogg. Så jag var tvungen att testa att rulla håret med hårnålar. Får se hur det blir imorgon.

Ska sitta i över natten. Luggen är rullad med en teknik och resten med en annan. Jag har aldrig gjort så här förut, och är verkligen hår-analfabet så det kan sannerligen bli hur som helst.

Lite underligt kommer det bli att gå till skolan med fixad frisyr - så har mina klasskompisar då rakt inte sett mig.


vilt på bordet

2011-01-17 ♥ 08:59:58 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (2)

Köttbullar med gräddsås och lingonsylt är en av mina favoriträtter. Här på bilden är det inte vilken tråkig nötfärs som helst som står på menyn, utan det är rådjursfärs. Ett lyckligt djur i en svensk skog som -pang- dog. Det låter ju brutalt förstås, men oerhört mycket bättre än Ica Maxis nötfärs...

Vilken är din favoriträtt?


examensfester och sådant

2011-01-16 ♥ 22:29:14 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)

Gårdagen blev mycket trevlig. Först umgänge med bästa kusinerna, innan vi åkte till Medicinska föreningen.

Det var precis så som det borde, uppklädda och lite chockade nyexade personer, blaskig cider, grattiskramar, facerapes och framförallt en hel del skratt. Vi var hemma vid 4 och stupade i säng efter knäckemacksnattmat.

Idag har min sambo jobbat, stackarn. Han kom direkt till festen från jobbet, och fick åka direkt efter att han vaknade vid 12 i "morse". Jag har ätit sushi, packat ihop en låda med saker som fortfarande står hos mina föräldrar och slöat framför tv'n. En mysig söndag!

nu äter jag chevrésnittar. Passar på när sambon jobbar, som avskyr chevré...på't igen med samma gamla personer

2011-01-15 ♥ 17:33:54 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Igår drack jag ju vin med bästa kusinerna (okej en var inte vår kusin) och ikväll är det ju festligheter igen. Med ungefär samma gäng, det är bara några som har tillkommit!

Mitt problem är alltid att få bukt med det minst sagt bångstyriga håret. Jag får börja med att ha i en massa fett så det inte är tre meter i diameter.

 

Det fick bli en fläta som blev en knut. Då håller det sig nog på plats. Problemet är dock att jag då inte kan ha mössa. Jag kommer dö.

 

Nu ska jag till mamma o pappa för att äta middag och sen bär det vidare...!tur att jag i vilket fall omges av kloka personer!

2011-01-15 ♥ 15:50:15 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (2)

Jag hämtar mitt kusinbarn, tre år, på förskolan....

Kusinbarnet: "Jag har en randig tröja"
Jag: "Ja, just det. Lila, vit och blå!"
Kusinbarnet: "Inte blå, turkos! Du förstår INGENTING"

Men hallå, det är faktiskt ganska svåra färger att hålla se skillnad på...


livet

2011-01-15 ♥ 15:23:14 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (0)

I kväll ska vi fira att min kusin är färdig läkare. I 5,5 år har han kämpat, det är ju mer eller mindre en evighet. På måndag börjar min sambo samma utbildning. Hur ser livet ut när han är färdig? Har vi gift oss? Har vi barn? Hur många? Har vi gjort slut? (Nej!!!). Vart bor vi? Det är så lång tid, så mycket kan hända. Så mycket hemskt som kan inträffa som jag inte vill veta av. Personer i vår närhet kanske inte finns kvar (finns ens vi kvar?) och nya liv kan ha blivit till, eller så är personer som lever på denna jord nu men som vi aldrig har träffat våra allra närmsta.

Tänk, för 5,5 år sedan kände jag inte ens Maja och Cajsa. Då visste jag inte vad jag skulle bli när jag blev stor och då visste jag inte hur det känns att ha närstående som drabbas av cancer och jävulskap, morföräldrar som blir sämre och sämre av ålderdom eller hur det känns att bli ifråntagen någon genom det grövsta brottet man kan göra sig skyldig till. Då visste jag inte heller hur det känns att älska sitt livs kärlek, hur det känns att ha den lilla prematura bebisen från den man har känt hela livet i sin famn eller hur man faktiskt kan ta sig igenom de värsta kriserna i livet.Dag 6 - en vanlig dag

2011-01-15 ♥ 14:25:40 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Hur en vanlig dag ser ut är lite olika, eftersom det varierar så mycket när det gäller föreläsningar, hemmaplugg och sådant för mig. Vissa perioder är jag mest hemma och skriver, andra så åker jag till skolan på vardagarna. Min sambo har jobbat samma tider varje dag, går vid lunch och kommer hem ett på natten. Dock jobbar han sitt sista pass imorgon innan han börjar plugga.

Men ett exempel på en vanlig dag skulle junna vara detta:

Om jag ska plugga hemma går jag upp vid 9 och sätter på kaffe, surfar lite för att sedan duka fram frukost och väcka min sambo vid 10-11 beroende på hur trött han är, han jobbar som sagt inpå natten och ska han iväg och jobba samma dag igen så måste han få sin sömn.

Vi äter alltid frukost tillsammans. Om jag börjar tidigt så äter vi vid kanske 7, och sen går han och lägger sig igen när jag går till skolan.

När min sambo jobbar så går han hemifrån strax innan 13 och då pussas vi hejdå i flera minuter i hallen, sedan går han, och då springer jag till köksfönstret och vinkar hejdå och får slängpussar tills han försvinner nerför backen.

När jag är hemma och pluggar, vilket jag har varit mycket denna termin då vi har haft c-uppsats, så brukar det bli halvslött fram till efter middagen, och då får jag plugg-ryck.

Jag äter ett lagat mål om dagen när jag är hemma, men behöver två. Så jag är alltid vrålhungrig när jag går och lägger mig. Det är ju bara så trist att laga mat till sig själv. Varje gång min sambo jobbar så blir det ju både lunch och middag ensam. Det ska dock ändras nu när han börjar plugga för då kommer vi kunna äta middag tillsammans varje kväll! Det är ju fantastiskt.

Vanligt förekommande är att jag går hem till min kusin som bor någon minut ifrån mig. Vi dricker kaffe, pratar, pratar, pratar, spelar Sims och underhåller hennes son.


jag väntar finbesök

2011-01-14 ♥ 14:53:27 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (2)

Ikväll kommer valda delar av kusinskaran för att umgås. Inte helt ovanligt direkt. Vi spontanfikade igår (dock fattades en då). Ikväll är det lite vin och drinkar som står på schemat. Jag städar för tillfället, men ska snart hämta ett litet kusinbarn som jag ska ha tills hans föräldrar kommer ikväll då de är på examensmiddag. En annan kusin, storebrodern till mamman till barnet, tar läkarexamen ikväll. Denna storebror är kompis med min sambo sedan mååånga år tillbaka, och det var så vi träffades. (En annan i samma kompisgäng är gift med det mellersta syskonet i den skaran). Hänger ni med?

Dag 5- mitt liv som sambo

2011-01-14 ♥ 11:56:32 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Det verkar som att den här 30-dagarslistan fylls i varannan dag...


Som sambo är jag kärleksfull, slarvig, humörssvängig och väldigt lycklig. Jag älskar att vara sambo. Jag tycker allt fungerar så väldigt bra. Det beror förstås på att min sambo är den allra bästa. Och att vi är ganska lika.

Båda är slarviga. Det är ju lite jobbigt eftersom det blir stökigt. Men framförallt bra. Jag hade aldrig kunnat bo med en pedant, då hade det ständigt varit konflikter och han hade hela tiden irriterat sig på att jag kastar kläder vilt omkring mig (i oromantiska situationer) och låter disken stå i några dagar.

Vi gillar samma slags inredning. Vitt är trist. Färg och mörka möbler är finast. Dock är vårt hem inte direkt superinrett pga. tidsbrist, lathet och pengabrist. Men ambitionen finns...

Det bästa med min sambo är:
- Han är bra på att laga mat, och gör det gärna. Jag är också duktig, men dör för det är så tråkigt att laga vardagsmat.
- Han tycker om att bygga IKEA-möbler. Jag hatar det. Jag ångrar bittert att jag handlade i det varuhuset varje gång det är dags att bygga ihop skiten.
- Han är lång och stark. Orkar bära saker, når saker högt upp. Jag är kort och klen. Han kompletterar mig på den fronten, vad jag tillför är oklart.


stolsresultatet och annat pyssel

2011-01-13 ♥ 19:55:05 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (1)

Så här fina blev stolarna som min sambo klädde om.

Jag passade på att ta fram symaskinen. Mammas gamla husqvarna.

...sydde en kökshandduk av överblivet tyg.

en bild på hela köket kommer....när det är lite mer städat. Just nu är det kaos efter möbelbyggning, omklädning, sygrejer och matlagning...


kokt kaffe smakar bäst

2011-01-13 ♥ 18:48:07 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (1)

Kokkaffe är godast, tycker jag. Det drack mina föräldrar när jag var liten, och det är vad som dricks hos min farmor och farfar. Kanske är det därför jag tycker att hela grejen med just kokkaffe är extra trevlig. Jag har bara haft kaffebryggare hemma och en sån där presso (usch!). Jag vet inte alls varför jag inte har kommit på tanken förut.

Nu har jag i vilket fall införskaffat mig kokkaffe.

Vi har en mycket fin kaffekanna som min sambo fick från sin mamma. Den kommer troligtvis från hans mormor.


stolsklädsel

2011-01-13 ♥ 16:23:10 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (0)

När vi var på IKEA så köpte vi köksbord + stolar. De hade en tråkig vit klädsel, vilket vi har ändrat på. Eller okej, det är mest min karl som gör jobbet... Två blommiga och två rutiga stolar ska det bli. Fint, tycker vi!hejdå julen

2011-01-13 ♥ 11:59:45 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Det blir frost i sambons skägg när han går ut, träden tyngs av snö och det är alldeles vintervitt. Så som det brukar i Januari. Men nu är julen slut och idag är det tjugondag knut. Jag och min ena kusin ska till mormor och städa bort julpyntet som vi tog fram innan jul.Dag 4 - mitt första jobb

2011-01-11 ♥ 20:25:25 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Mitt första jobb var som feriearbetare på Huddinge sjukhus. Instängd i ett journalarkiv skulle jag plocka fram och ställa in journaler. Det var tråkigt. I ett av arkiven kunde jag få mottagning till radion. Annars var det tyst och fönsterlöst hela sommaren.


Dagens outfit

2011-01-11 ♥ 17:49:31 | Kategori >> på kroppen | KOMMENTARER (1)

Förra vintern var jag i Thailand med Maja och ett gäng till. Bland annat Majas mamma som var min "sambo" under resan. Vi köpte varsitt par gräsliga batikbyxor (Jag och Ann alltså, Maja vägrade och mobbade oss lite).

De har jag på mig typ jämt. De är väldigt sköna. Och fula. Jag kommer ibland på mig själv med att gå till affären och inse att jag har dem på mig. Hoppas de blir moderna snart, då kan jag låtsas att jag är stilmedveten, och att det är därför som jag har sjukt fula byxor på mig.


Lägg speciellt märke till modebloggspose-försöken. Mycket vackert.

Jag kanske ska starta en modeblogg istället? Jag menar, jag har inte sett en enda hittills med såna här vackra byxor.


Hur man skapar ideal genom att hävda motsatsen

2011-01-11 ♥ 16:51:18 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (1)

Det har talats en hel den om Veckorevyns senaste tidning. På framsidan finns en överretuscherad Molly Sandén och rubriker som utlovar metoder för att få hennes nya "Drömkropp". Jag antar att de flesta har hört att det bara var en bluff, och anledningen till det enligt dem. De vill visa på vilka hemska ideal vi har, och LYS-metoden betyder "Love your self". De vill inte frälsa världen med senaste bantningstipset utan de vill frälsa den med att ge självkänsla åt unga tjejer. Eller så är de bara skenheliga, vilket Alex Schulman skriver om här.

I tidningen är delar av redaktionen halvnakna. De vill visa hur vanliga människor ser ut. Att vi inte är blankpolerade, släta, slanka och utan skavanker. Helt ärligt, det har vi hört till leda. Det är knappast något nytt som tidningen bekänner. För det första så är alla som viker ut sig snygga som tusan. Men för det andra så tror jag att det blir precis motsatt effekt. För i alla intervjuer med de halvnakna journalisterna så berättas det om hur de har lärt sig att acceptera sig själva trots diverse brister.

Det talas om komplex för bilringar som de har kommit över, hur mycket de faktiskt älskar den degiga magen osv osv.

Att säga "Du duger som du är, trots stor rumpa" är ju ungefär samma sak som att säga "egentligen är det fult med stor rumpa".

Dessutom spelar det väl ingen roll om de flesta inte är sådär jättesnygga som vissa andra. Kämpar man för att uppnå ett skönhetsideal är det ju önskvärt att vara extra snygg. Eller? Hanna Fridén skriver väldigt bra om det här.

Om man på riktigt vill minska skönhetshetsen så kanske en bättre idé vore att sluta skriva om det helt. Men vänta...det säljer väl inte nummer?


jag. får. inte

2011-01-10 ♥ 20:52:05 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

Jag kan inte dricka kaffe så här sent. Jag har mycket svårt att hålla fingrarna i styr. Hela min kropp försöker övertala mig på olika vis om att det är en bra idé.

Jag förstår precis varför det är svårt att sluta knarka, om den här abstinensen är svår att tackla.


skam

2011-01-10 ♥ 20:33:04 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (0)

Jag opponerade på en c-uppsats som handlade om skam idag, så jag antar att det är därför som jag är lite inne på det ämnet nu.

Det är väldigt underligt hur hemsk den känslan är. Hur djupt rotad den är hos oss. Alla andra känslor kan vi hantera och gå vidare ifrån, men skammen är kvar. Amanda berättar om sitt hemskaste barndomsminne - när jag kastade hennes platsdalmatiner i gräset så den ena försvann. Det var ju elakt gjort. Så får man inte göra. Men det är väl ändå ett relativt harmlöst brott att begå, sånt gör väl barn antar jag. Ändå får jag fortfarande (om än harmlösa!) ångestkänslor av tanken på det, för jag minns hur otroligt dåligt samvete jag hade.

Jag minns också när Amanda ritade på kylskåpet som var nyinköpt till huset vi skulle sälja, men skrev "Ellinor" så att jag skulle få skäll istället. Och det fick jag. Med besked. Jag blev jättearg, jätteledsen och förtvivlad över att få skäll och bli falskt anklagad, och att det var min syster som hade gjort det mot mig. Det var jobbigt, . Men knappast något jag bär med mig.

En annan sak jag fortfarande minns är när Amanda försökte muta mig med en sån där choklad-kex-rulle som man har i glass mot att hon skulle få vara med mig och min kusin och leka. Bara tanken på att jag kunde utnyttja henne gav mig oändligt dåligt samvete.

Jag tror att jag är extra känslig mot dåligt samvete och skam, eller nåt. För jag hör kompisar som berättar om hur de lurade sina syskon att äta bajs, "växlade" pengar med dem - (typ att syskonet fick en guldpeng mot en hundralapp), tvingade dem att hoppa från höga tak så de fick ont osv osv. Det skulle jag aldrig ha gjort när jag var liten. Inte en chans. Och jag tror ärligt talat inte att det beror på att jag är/var extra god mot mina syskon - snarare för att värja mig från det dåliga samvetet.


Dag 3 - min barndom

2011-01-10 ♥ 18:06:26 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Dag 3, en dag försent...

Jag har bott i Tullinge hela livet. Först i en gul villa med höns. Det var mysigt. Tre småsyskon, och djur överallt. Mycket liv, helt enkelt. Jag gick aldrig på dagis, istället så var jag och min kusin dagbarn hos min mormor. Det var ju fantastiskt. Inte tänkte jag på att vi var där för att föräldrarna jobbade, vi trodde nog mest att vi blev lämnade där enkom för vår egen skull.

När jag tänker på min barndom så tänker jag automatiskt på mormor
. På hennes hus. På vad vi gjorde där, och på hur skåpet ovanför diskbänken luktar (där förvarades nappar och nappflaskor, och lukten är så sjukt betingad med tröst och mys för mig att det inte är klokt). Jag tror att mormor är min barndom personifierad framförallt för att hon alltid har varit en stå stor del av mitt liv, och för att hon bor kvar i samma hus som när jag var liten. Alla leksaker finns kvar på samma plats, mattan i köket är den samma... Alla andra platser där jag var mycket när jag var liten är ju borta nu, eller i vilket fall inte fortfarande en del av mitt liv.

Något som inte är så konstigt i mindre städer, men som faktiskt är ovanligt här, är att jag umgås med samma personer nu som när jag var liten. Vilket ju förstås beror på att mina närmsta vänner är mina kusiner. Det är ju inget underligt, att man har känt sina kusiner hela livet. Men vi har umgåtts väldigt tätt, från början - tills nu.

När jag var liten var jag rädd att bli lämnad, rädd att bli övergiven och rädd att jag eller någon nära skulle dö. Jag hade väldigt mycket ångest (men det hör nog barndomen till). Jag sov i mamma och pappas säng väldigt, väldigt länge och det tyckte jag förstås var jobbigt. I efterhand så kan jag förstå varför. Jag vet inte varför jag kände så. Tror ärligt talat att det är någon grundläggande känsla i mig bara, för jag kan inte komma på att mina föräldrar har gjort sig förtjänta av något otryggt barn - tvärtom.

Jag har många minnen, oftast små vardagssekvenser som av någon anledning har blivit kvar! Jag minns att pappa brukade ta med mig och mina syskon till en lekpark mitt i vintern och ha varm saft med sig. Jag minns att mamma läste högt ur en liten "dagbok" hon skrev om oss på vår 90-talskloss till dator där hon skrev att min bror sprang efter mig med skidstavar i händerna när jag åkte skidor, och försökte göra likadant. Eller när mamma satte på vattenspridaren så vi skulle få bada i den som vi brukade, och hon hade i varmvatten. Det var jättemysigt. Men inte så uppskattat på kvällen då alla som ville duscha fick göra det i kallvatten (så går det med varmvattenberedare). Jag kommer ihåg när Agge (Agaton) satt med sina små knubbiga ettårsfingrar utanför hönsgården och tog tag i hönsnätet varpå hönorna pickade på korvfingrarna, eftersom de trodde det var mask...

Jag har svårt att förstå hur man kan ha som mål med livet att åka jorden runt, flytta till New york eller bli någon form av jetset-person. Hur man kan vilja komma bort. Jag hör det så ofta. "Jag klarar inte av att bo i [valfri uppväxtort], jag måste bort". Eller de som klankar ner på Svensson-livet med argumentet att det måste vara det tråkigaste, gråaste, hemskaste som finns. För mig finns det inget bättre än vardagen. Jag önskar mig en volvo, villa och vovve (okej, ingen hundjävel, men kanske en hamster) mer än roadtrip i Thailand. Inget ont om de som önskar sig det, men jag förstår det inte. Kanske handlar det om att min bild av vardags-svensson-livet är en mycket trevlig bild. Kanske är det för att min uppväxt har varit trygg och fin.


på väggen

2011-01-09 ♥ 19:52:18 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

En sån här kalender hänger för första gången på min vägg. Min mormor har alltid en sån, har haft det varje år sedan någon gång på 60-talet tror jag. Mamma har tagit efter, och nu även jag. Man köper dem från nåt form av scoutförbund. Mycket underligt. Någon anknytning till scouterna har vi då rakt inte.middag, ikea, opponeringsförberedelse

2011-01-09 ♥ 16:48:46 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)

Igår var vi på middag hemma hos mamma och pappa.

Det bjöds på flamberad kyckling. Mycket gott!

Idag var vi på IKEA, köpte nytt köksbord+stolar. Min sambo bygger ihop dem nu. Jag ska förbereda mig inför vår opponering imorgon...


Dag 2 - Min familj

2011-01-08 ♥ 16:31:00 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (1)

Jag har en väldigt stor släkt som jag umgås oerhört tätt med. Nästan alla bor i Tullinge. Jag träffar mina kusiner varje vecka, ofta fler gånger. Det känns mycket bra! Att skriva om familjen utan att nämna dem skulle vara konstigt. Men här kommer en närmare beskrivning om min närmsta familj:

Mamma och pappa träffades för ungefär hundra år sedan, och 7 månader senare så var de förlovade och väntade barn (mig). De är fortfarande gifta, bor någon minut ifrån mig i ett radhus som blir större och större i takt med att barnen emigrerar.

Pappa är från Göteborg, och flyttade hit när han var 19 då han började polishögskolan. Han är således polis. Stationsbefäl på Södermalm. Han spelar pingis och spelar poker. Han köper gärna nya teknikprylar i form av Mac-datorer, systemkameror och avancerade mobiltelefoner. I bästa fall lär han sig hur man hittar ON-knappen.

Mamma är både tillverkad och född i Japan, dock av svenska föräldrar. Det blev så då min morfar jobbade där i tre år. De flyttade dock hem när mamma var 1 så hon har inget minne därifrån, det har däremot mina morbröder. Sen har hon bott lite varstans i Sverige och hamnade tillslut i Tullinge. Hon är socionom. Hon är min mest aktiva facebookvän. Gillar djur. Väldigt mycket. Fick knappt ett enda när hon var liten, nåt litet marsvin på sin höjd. Så det var det första hon tog sig för att skaffa sig när hon flyttade hemifrån. Så djur har vi alltid haft. Hundar har det alltid funnits i vårt hem, förutom en kort period då hunden som mamma köpte när hon flyttade hemifrån avlivades 16 år gammal.

Jag har en två år yngre syster, Amanda. Hon bor i Köping för tillfället med sin sambo. Det kan hon gott sluta med tycker jag, vilket också är planen tror jag. Hon har en massa hundar och pluggar till butikschef. Hon har helt klart ärvt mammas hundintresse. Några år efter att hunden jag berättade om i mammas presentation hade dött så önskade sig Amanda en. Hon var väl 12, eller nåt. Pappa råkade i ett svagt ögonblick säga "Ja" och på den vägen är det. Just den hunden bor dock hos mamma och pappa nu. Amanda har bara två hemmavarande hundar för tillfället, men det blir det nog ändring på snart.

 

Min ena bror är fyra år yngre än jag, Teo(dor). Han går sista året på gymnasiet, jobbar extra som arrestvakt och kör Stand-up. Just nu är han i Los Angeles och hälsar på någon form av stand-upkomiker som han har lärt känna då denne var i Stockholm. Det är typiskt Teo på nåt vis. Han är social, rolig, framåt, utåtriktad...Ja, typ allt som jag inte är.

 

 

 

 

Min sex år yngre bror heter Agaton. Det var han ensam om ett tag, ingen annan hade det namnet som tilltalsnamn. Nu delar han det med andra dock. Han går första året på gymnasiet. Spelar wow, har en flickvän sen ett år tillbaka eller så. Man ser honom inte så mycket av föregående anledningar.

I familjen ingår även lite (typ två, plus Amandas) hundar och en katt.

jag kanske är en sån där manshatare

2011-01-08 ♥ 09:56:41 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (1)

Jag älskar att läsa böcker.

Jag läser romaner. Är oerhört petig och vill mest läsa sådana böcker som har en väldigt fint språk. Deckare kan jag inte läsa, de är trista. Inte bryr väl jag mig om vem mördaren är. Jag kan läsa nästan en hel deckare men sen inte slutföra den. Jag har försökt många gånger, men inte lyckats fatta tycke för någon. Jag har försökt med de bästa författarna enligt rykten, utmärkelser och annat. Jag gav mig på  Jo Nesbø och förväntade mig att bli tagen, han har ju fått så många utmärkelser och alla verkar älska hans böcker. Men nej.

Plötsligt så läste jag en deckare som jag fattade tycke för, Kvinnorna på 10:e våningen av Karin Alfredsson. Sen dess har jag läst hur många som helst som jag gillar, av en hel den olika författare.

Först tänkte jag att jag helt enkelt har lärt mig att gilla dessa slags böcker. Men sedan såg jag ett mönster. Jag gillar bara kvinnliga författare (när det kommer till deckare).

Jag vill inte tro att det egentligen har ett samband, men det verkar onekligen så. Alla kvinnliga författare har fångat mig, men ingen manlig. Och inte skriver de på ett visst sätt egentligen.

 

När det gäller romaner är det inte likadant i vilket fall. Jag minns en skräckupplevelse. Jag hade läst en bok som jag älskade. Den var fantastiskt bra, på ett enkelt och vackert sätt. Efteråt såg jag vem som hade skrivit den. Det var den här mannen:

 

Jag kan inte bestämma mig för om jag hatar eller älskar honom. Självgodhet är en egenskap som jag ogillar skarpt.Dag 1 - presentation

2011-01-07 ♥ 22:18:26 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Jag heter Ellinor. Bor i Tullinge. Är 23 år i år, vilket känns overkligt gammalt. Kan inte tro det. Pluggar till socionom, är färdig till sommaren. Det känns också helt overkligt. Jag har pluggat hela mitt liv, sen jag började sexårsgruppen.


Har en sambo. Han bjuder på världens godaste skäggpussar, ibland är de frostiga dock.


Jag tycker om att baka och laga mat. Och lite annat. Ogillar att städa. Avskyr att gå upp tidigt. Skjuter alltid allting på framtiden, vilket har fungerat hittills, även om jag ständigt ligger efter i planeringen.


30 dagar

2011-01-07 ♥ 21:59:27 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Jag tänkte göra sådär som typ alla gör nuförtiden.... Har hittat följande lista som jag ska försöka följa - ett inlägg om dagen.

Dag 01 – Presentation
Dag 02 – Min familj
Dag 03 – Min barndom
Dag 04 – Mitt första jobb
Dag 05 – Mitt liv som mamma sambo (får ändra lite eftersom jag inte är mamma, men det var personen jag stal listan av...)
Dag 06 – En helt vanlig dag
Dag 07 – Vänskap
Dag 08 – Första gången jag träffade min blivande sambo
Dag 09 – Djur i mitt liv
Dag 10 – Mina första minnen
Dag 11 – Min första mens eh? okej? intressant?
Dag 12 – Det här får mig att gråta
Dag 13 – När jag flyttade hemifrån
Dag 14 – Allt om mat
Dag 15 – Mitt hem
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Hur jag sätter guldkant på tillvaron
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Min tro
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mina ärr
Dag 24 – I min handväska
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Det här skall jag bli när jag blir stor
Dag 30 – När ingen ser mig


besattenheter och tvättider

2011-01-07 ♥ 11:13:24 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Vi tvättar sällan. Lathet i kombination med enorma mängder kläder är orsaken. Idag så har vi bokat alla tvättstugor. 9 maskiner tvätt! På två personer!

Annars då? Själv är jag besatt av The Sims och gör inte mycket annat. Har ont i höften idag för jag har suttit på en stol i två dygn i sträck ungefär. Tränade en snabbis på orbitreken mest för att räta ut mina stackars kroppsdelar. Detta beteende är inte hälsosamt. Men det är kul!bra shopping och trevlig middag

2011-01-04 ♥ 14:54:25 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (1)

Igår så åkte jag och sambon till Barkarby outlet och handlade. Det var en mycket lyckad shoppingrunda måste jag säga.

Min karl slog till på en Filippa K-kofta.


På kvällen begav vi oss till en av mina kusiner, där vi åt middag tillsammans med ett helt gäng kusiner.


Det blev trerätters. Detta är förrätten.


Vi pratade till tre på natten, sedan var det dags att gå hem och sova!ledighet

2011-01-02 ♥ 14:56:25 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Jag är ledig. Just nu har jag ingenting kan måste göra, ingenting med skolan som jag ens kan göra. Förutom att oroa mig för om vi ska bli godkända förstås.

Jag utnyttjar tiden maximalt genom att göra minimalt. Städar lite hemma, går ut med soporna och känner mig skitduktig. Men mest njuter jag. Spelar The Sims och dricker kaffe ur mina fina koppar.

 

Jag kan inte minnas när jag kände mig lugn förut. Nu ska jag passa på att koppla av innan allt börjar igen!


nyåret

2011-01-01 ♥ 13:23:22 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)

Jag gjorde mig i ordning för att gå ner för backen...


Till mormor där vi åt snittar och drack champagne...


Sen begav vi oss till min moster där vi åt middag...


drack mer champagne...


Förrätten vad fantastiskt god. Och varmrätten (inbakad oxfilé). Två av mina absoluta favoriter.


Vid tolvslaget var det dags att smälla raketer...


och skicka upp en rislampa...

Det var en mycket fin nyårsafton, trots att jag var så trött att jag kände mig svimfärdig. Tyvärr jobbade min fina sambo, det var trist!


RSS 2.0