som söndagsångest fast tusen gånger värre

2012-03-30 ♥ 14:35:21 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (1)

Jag är en person som drabbas av enorm söndagsångest. Även om jag har tyckt om alla jobb jag har haft på senaste tiden så älskar jag att vara ledig så mycket att det värker i själen när insikten att det snart är vardag igen smyger sig på. Jag får söndagsångest redan på torsdagen. Det påpekade min sambo, och jag insåg att det var sant. Snart är det fredag och då är helgen snart slut igen...

Så känns det nu. Fast nu gäller det inte helgen, utan sommaren. Jag är knappast ensam om att dyrka sommaren och solen. Den enda värdiga årstiden i det här landet. Jag älskar våren också, men egentligen bara för att våren lovar att sommaren snart kommer.

Nu är det vår. Och snart är sommaren slut. Snart blir augustivindarna iskalla och hösten hotar med sin framfart.

 

Nästa vecka är det påsk, och jag fyller 24 år. Hur hann jag bli så gammal?


att förneka kön.

2012-03-30 ♥ 09:05:16 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (0)

Jag tänker inte skriva något inlägg om ”hen”, jag tänker inte ens ge mig in i debatten om könsstereotypa kläder till barn och vad det innebär. Inte just nu, jag orkar inte.

 

Men jag kan ju slå fast att det är mer eller mindre omöjligt att debattera med personer som drar egna, felaktiga slutsatser om vad ”motståndarna” tänker och vad de menar. Det allra mest korkade argumentet måste väl ändå vara de i stil med ”men vi har ju två olika kön, varför förneka det?” eller ”varför inte låta tjejer vara tjejer och killar killar?”. Det är ju liksom dött lopp då. Som att debattera med en treåring, ungefär.

 

Finns det personer som inte vet att det finns två kön? Att vissa har snopp och andra har snippa? Hur kan man vara så urbota dum att man använder det som argument i jordens alla feministiska debatter?

 

Det är ganska precis samma sak som att säga till en antirasist att personen förnekar att det faktiskt finns olika hudfärger!

 

Ja, det finns olika kön. Ja, det finns olika hudfärger.

Men vad innebär det, egentligen? Inte är det väl skäl att värdera personer olika? Att tillskriva personer egenskaper baserade på detta?

 

Det är ju vansinne.

 



tuttar och pruttar

2012-03-29 ♥ 14:18:15 | Kategori >> Amning | KOMMENTARER (0)

Min dotters liv kretsar kring dessa två saker. Således gör mitt liv det också.

Tänk att så stor del av ens tid och energi kan gå åt till något sådant som gaser i magen. Men när de är svåra att få ut är det allt annat än en liten sak, vill jag lova.



med tvåveckorsbebis på akuten

2012-03-28 ♥ 09:20:23 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Jag vet inte hur många gånger min lilla nyföding har varit på akuten. Fyra kanske? Känns som 100. Som tur är så har det aldrig varit hon som har behövt vård, utan bara hennes klena mamma.

Det hela började med att moderkakan inte kom ut efter förlossningen, och de fick ta ut den på operation. Det ökar risken för livmoderinfektion, vilket jag råkade ut för. Så då fick jag åka till gynakuten, och fick antibiotikabehandling. Läkaren mer eller mindre lovade mig att vara feberfri efter max 2 dygn, om jag mot förmodan inte skulle vara det så skulle jag tillbaka. Efter två dygn var jag sjukare än innan. Så då åkte jag tillbaka, och det konstaterades att mina infektionsvärden var högre. Jag fick livmodersammandragande och skulle fortsätta enligt planen med min antibiotika, för svar på odlingsproverna hade inte kommit tillbaka. Sedan skulle jag tillbaka tre dagar senare för uppföljning oavsett hur jag mådde. Då mådde jag bra! Och proverna visade att antibiotikan tog. Jag var lite seg i starten helt enkelt, och behövde en skjuts av livmodersammandragande för att få ut all bakterieindränkt skit som låg och äcklade sig i livmodern.

Hurra. Nu var jag frisk! Nu var det över, skulle bara äta klart min antibiotikakur och sen bli frisk.
Trodde jag, ja.

Nässelutslag på hela kroppen. Kliade som faaaaaan och jag höll på att bli vansinnig. Sambon ringde till sin pappa och hans sambo, båda är läkare, som rådde mig att sluta med antibiotikan med en gång. Det var bara en dag kvar av kuren, så det gjorde säkert inget. Utslagen gick inte bort, de blev värre... och igår började det klia och domna i tungan och munnen. Det är inget bra tecken, så då var det bara att åka till akuten igen... detta var igår. Då fick jag adrenalin, massa betapred och tavegyl utskrivet för 10 dagar.

Bra sak: infektionsvärdena var jättelåga, under 5 är "ingen infektion" och jag hade 3. Så jag behöver ingen mer antibiotika. Så NU ska jag bli helt frisk snart!

Annan bra sak: Eftersom jag har sån överproduktion av mjölk att de bara sprutar ur det andra när jag ammar så har jag samlat upp och fryst in om jag skulle behöva någon gång. Och det var tur, för jag fick inte amma på 8 timmar efter gårdagens läkarbesök. Hade inte varit roligt att behöva jaga ersättning mitt i natten.

Bästa saken: Min sambo. Åh vilken fantastiskt man jag har lyckats snärja!



Våren väcker allt till liv - allting börjar om på nytt

2012-03-21 ♥ 15:43:15 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Nu skiner solen ute. Den värmer och lovar bättring. Knoppar spricker upp ur marken. Livet rinner tillbaka. Våren segrar över vintern.

Och jag har precis fött ett helt nytt barn som ska få dela den här världen med oss. Hon kom till oss den 12 mars.

Om jag bara blir av med den här livmoderinflammationen som jag lyckades dra på mig (fick plocka ut moderkakan på operation för den satt fast, och det ökar risken) så ska jag promenera i vårsolen med min Idun i vagnen. Det känns avlägset just nu dock. Behandlingen hjälper inte, jag blir bara sjukare.

Men jag ska inte klaga. Förr i tiden dog man av detta, i barnsängsfeber som man sa.


RSS 2.0