upphittad ponny och russin på balkongen

2011-04-30 ♥ 11:46:44 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Härom dagen var jag barnvakt till finaste lillkillen. Han fick mellis på balkongen. Pillade mest ur russinen. Nåja.

Vi var ute i skogen. Hittade en spännande myrstack, plockade maskrosor och så. Sen hittade vi en My Little Pony. Lyckan var enorm!


balkonghäng och familjefika

2011-04-25 ♥ 15:24:10 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

 

Vår släkt intog cafét där ena kusinen jobbar. Vi blev väl ungefär tusen personer, det blir så när vi ska göra saker. Jag fick mig ett träningspass dessutom genom att dra rullstol från centrum och upp i det fantastiska vädret. Nu sitter jag på balkongen och slösurfar samtidigt som jag blir lite brun tror jag.


påskmuffins och lite oförskämda gäster

2011-04-23 ♥ 12:44:07 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (1)

Eftersom vi skulle få gäster igår så bakade jag muffins med lite påskigt tema.


Jag hittade mest på som vanligt, men använde Leilas grundrecept till själva muffinsarna.


Ägg ska man ha!


Jag gjorde nån form av smörkräm med citronsmak. Den blev gul. Bra, för det var typ det enda som egentligen var påskigt med muffinsarna.


Färdigt!


Jag hade gjort fint på vardagsrumsbordet för en gångs skull. Annars är det mest överbelamrat...


Jag vet inte om det tillhör allmänt hyfs att dra värden i skägget när man är bortbjuden, men det gjorde i vilket fall en av våra gäster. Det kanske var för han inte fick en endaste muffins, bara en banan...


påskstädning och påsksims

2011-04-22 ♥ 08:51:34 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Min karl har åkt till sin skola trots att det är röd dag. Han pluggar till sin tenta. Jag ska inte klaga på våra tentor efter att ha sett hans instuderingsmaterial. Dessutom har de en tenta på hela terminen. Puh.

Meningen är att jag ska städa lägenheten nu. Eftersom vi får besök vid 15. Men jag tänkte att jag kanske behöver spela lite The Sims Medeltiden som jag har blivit lite besatt av...


Glad påsk!

2011-04-21 ♥ 19:27:11 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (0)

Nu är det påsk! Det var nästan dött på kontoret, många hade tagit ledigt idag vilket ju resulterade i en väldans lång ledighet på bara en enda semesterdag.

Vårt påskris består i år av fjädrar i ormhasselgrenar. Fint tycker jag. Meningen är att en porslinsblomma ska klättra på grenen sedan. Skottet står i ett glad vatten för tillfället.


en trevlig balkong växer fram

2011-04-19 ♥ 17:49:32 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (0)

Jag har köpt möbler till balkongen. Så där kan man nu sitta och till exempel dricka kaffe om man vill.

och det vill man ju.

 

Åhhhh jag längtar efter att plantera en hel massa växter. Jag går där ute och planerar och planerar. Det gäller ju att vara lite ekonomisk när man bara har en väldigt liten yta. Tomater och jordgubbar ska det bli i vilket fall. Och några till smultron, de växer ju faktiskt där redan. De som överlevde vintern vill säga. I år kanske jag ska ha lite blommor också, och inte bara ätbara saker? Men samtidigt är det väldigt tillfredsställande att kunna skörda sin egen mat på en liten minibalkong...

 

 balkongen

2011-04-16 ♥ 17:24:14 | Kategori >> Odling | KOMMENTARER (2)

Snart grönskar det på balkongen igen. Jag har städat den, och köpt trallar. Gaaanska mycket finare än betonggolvet. Mitt mål detta år är att det även ska få plats att sitta på den. Förra året var det så mycket växtligheter att man på sin höjd kunde klämma ner sig på golvet någonstans. Nu tänkte vi köpa möbler dit, och dra ner lite på antalet växter. Men för tillfället så står en knallturkos ihopfällbar stol där. Den går ju att sitta på i vilket fall. Krukorna står tomma och väntar på sina plantor som ska inhandlas så fort som det går. Det är lite tidigt än va?


halvmesyrer

2011-04-15 ♥ 08:21:46 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Jag bestämde mig för att rensa på balkongen. Då gjorde jag det. Tog bort ett akvarium som hade gått sönder under vintern, slängde alla gamla växter och klippte bort det vissna ur blomlådan med smultron. Dammsög balkongen. Den blev ren och fin. I hallen står nu papperspåsar fyllda med skräp. Undrar när jag kommer slänga dem? Kanske kvart över aldrig. Det är så jag jobbar.


födelsedagar och vårtecken

2011-04-08 ♥ 13:18:48 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Sista tiden har gått åt till att vara stressad, fylla år, jobba och gå i skolan. Mycket annat har jag inte haft tid med.

I helgen var lägenheten fint städad (nu är det stökigt igen) och jag tog fram vårduken.


I södangs bakade jag tårta och bjöd på födelsedagsfika.


Och ur marken spricker vårtecken upp.


fredag

2011-04-01 ♥ 18:49:35 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Lägenheten är ordentligt städad. Jag har nya påskliljor som håller på att slå ut. En ledig helg framför mig och en fin (men förkyld) sambo.

Vi har ätit en tidig middag. God och lättlagad mat, fläskfilé med ugnsgratinerade morötter.


Nu dricker vi rödvin och ska snart titta på Nip Tuck och äta choklad. Livet känns fint just nu.


RSS 2.0