tårtbakning

2011-03-30 ♥ 11:24:03 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

Jag följer väldigt sällan recept. Men det är ändå fantastiskt att bläddra i fina kok- och bakböcker. Där får man inspiration som bara den. Även om jag inte följer recepten så är de ju jättebra att ha som grund.

Min hög med de bästa inspirationsböckerna. Jag har fått allihop. Mina nära och kära känner mig vad det verkar! Den högst upp fick jag av min syster i födelsedagspresent i år.

Fina kreationer som jag alltid i teorin har lust att göra, men sällan orkar när allt kommer omkring...

Choklad är det bästa!

Just den här gången så är det tårta som ska bakas. Jag fyller år på tisdag och på söndag kommer min närmsta familj hit för att fika!

Jag använder Leilas grundrecept på tårtbotten.... med kakao i så det blir chokladsmak även på botten.
Tricket är att vända ner mjölet, absolut inte använda elvisp!

Så där! Nu har jag gjort botten till tårtan, så det blir superenkelt att göra den på söndag. Köpta bottnar är onödigt, men det är skönt att slippa göra dem samma dag.


kalajs

2011-03-27 ♥ 17:13:56 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)

Min syster fyllde mina föräldrars hus med folk. Vi är så väldigt många i släkten att bara de allra närmsta resulterade i fyllda bord på tre ställen i huset. Och då var det ändå väldigt många som inte kunde komma.

Det bästa med kalaset var att även jag fick paket! Jag fyller år snart jag med, och min syster bor som bekant i Köping och kommer kanske inte hit igen innan dess.födelsedagsfirande

2011-03-26 ♥ 16:26:38 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (1)

Idag fyller min syster år. Vi ska strax bege oss till mina föräldrar för att fira henne (hon bor i Köping och gör alldeles rätt i att åka till Tullinge och fira så folk kan komma). Dagen till ära så har jag en klänning som ser ut som en nattskjorta.

Något smink blir det tyvärr inte, mina post-förkylningsögon har ingen lust med det.


något visset och något nytt

2011-03-25 ♥ 14:45:19 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (0)

Tulpanerna som jag fick av min kära sambo börjat minst sagt tacka för sig. Han köpte dem när jag hade nackspärr och av någon anledning mådde fruktansvärt dåligt pga. det. Nu i efterhand kan vi ju konstatera att det var en begynnande förkylning som bidrog till det...

I köksfönstret står nu nyplanerade babypelargoner. Sticklingarna tog jag från min mormor för någon vecka sedan, men jag har inte haft någon jord förrän nu. Jag firade nämligen mitt tillfrisknande med att gå till centrum och handla just jord...

Nu känns det lite mysigare, lite vårigare och lite trevligare. Det hade dock varit ännu bättre om inte lägenheten var ohyggligt stökig....


ett öga rött

2011-03-25 ♥ 08:22:39 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Jag har ingenting att komma med. Min förkylning börjar släppa men mina ögon är knallröda och svider något väldigt. Jag har en stökig lägenhet och en man som är i skolan mest hela tiden. Det var typ allt.

När jag blir frisk så återkommer jag med fantastiska blogginlägg med fina bilder. Lovar.


när man inte måste det man måste

2011-03-24 ♥ 08:28:40 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Jag hade verkligen tänkt att jobba idag. För jag måste. Jag har gått i skolan alla andra torsdagar, och då är det ärendedragning för min lilla grupp vilket jag absolut var tvungen att vara med på. Men nu blev det inte så ändå. Vad ska man göra när man är dunderförkyld? Man kan proppa i sig alvedon och ta nässpray till en viss gräns, men det hade inte gått idag...att dö förkylningsdöden

2011-03-23 ♥ 16:58:26 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

När jag är frisk så tänker jag att det kanske är lite mysigt att vara sjuk ändå. Få ligga under en filt i soffan med en kopp te och titta på någon dålig serie på TV. Men. Det är inte mysigt. Inte ens lite. Det är bara hemskt. Jag förstår inte hur mycket lidande och självömkande som kan födas ur en sketen förkylning! Kära nån, värre sjukdomar kan man ju sannerligen drabbas av....


när alvedonen talar

2011-03-22 ♥ 15:33:10 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Jag är sjuk. Packade ihop mina böcker och min dator, tog min snoriga näsa och åkte hemåt. Har tenta att skriva. Bara bita i det sura äpplet och göra det trots sjukdom.

När jag kom hem så tänkte jag att äsch, jag är väl inte så sjuk ändå? Bara lite snorig... för att inse att alvedonen har börjat värka. Det är galet. Jag blir lika lurad varje gång. I själva verket blir jag sämre och sämre. Imorgon ska jag vara hemma och vila. För på torsdag måste jag jobba.

Kan man bli frisk på ren viljestyrka?skön söndag

2011-03-20 ♥ 12:21:13 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Min helg har varit fullproppad och jäktig, men bara fylld med roliga saker. I fredags firade jag en kompis födelsedag på Fridays, för att sedan åka till MF för att gå på fest med andra trevliga personer. Igår var jag och min kärlek på dejt, teater och middag, mycket mysigt! Idag har vi ingenting alls planerat. Vi vaknade tidigt och inledde dagen med en härlig söndagsfrukost. Snart ska vi ut i solen...


Japan och sånt

2011-03-15 ♥ 19:18:50 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (1)

Det här är Kobe i Japan på 60-talet.


Där jobbade den här mannen, min morfar, i några år. Här iklädd yukata.


Han bodde på huset på berget (kryss i fotot) tillsammans med min mormor...


...och mina morbröder.


Min mormor ägnade dagarna åt att skriva långa brev hem till Sverige, vilket är fantastiskt, för de finns kvar än idag. En sommar läste mormor alla breven högt för mig, det tog flera veckor och var alldeles underbart. Som en saga - fast på riktigt! Det var verkligen exotiskt att flytta till Japan på den tiden. Hon blev gravid under tiden som de bodde där.


och bebisen föddes där.


Här är hon - min mamma! (Lägg för övrigt märke till min mormors skor, det här var långt innan flip-flopsen kom till Sverige och de var väldigt exotiska och annorlunda)


Mamma!Dagens balkongstatus - finns det hopp om livet?

2011-03-15 ♥ 15:43:29 | Kategori >> Odling | KOMMENTARER (1)

Titta! I blomlådan där det frodades smultron i somras så syns nu små gröna blad. Aldrig trodde jag väl att någon planta skulle överleva i en låda i världens kallaste vinter. Borde jag rensa bort alla de totaldöda torkade plantorna? Jag har verkligen ingen aning om hur man odlar saker, jag bara låtsas att jag kan....


inte så snygg isolering

2011-03-15 ♥ 10:59:03 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (0)

Den här vintern har varit jobbig på många sätt. Den eviga kylan har varit vidrig. Framförallt eftersom vi har ett fruktansvärt kallras hemma. Det här arrangemanget ordnade jag en dag när jag fick panik över hur kallt det var i lägenheten. Inte snyggt. Men nu ryker vår "isolering"! Nu får det vara slut på vintern en gång för alla...!klassåterträffen

2011-03-13 ♥ 10:04:03 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (1)

Igår träffade jag bästa gymnasieklassen. Det var mycket trevligt! Vi uppdaterade varandra på hur våra liv ser ut, och pratade om gamla minnen. Det var inte länge sedan, men ändå en evighet.


redo

2011-03-12 ♥ 17:09:39 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)


Jag känner mig produktiv som både har fått på mig smink....


och anständiga kläder...

Snart beger jag mig till stan, på tåget ska jag träffa världens kanske bästa tjej Linda! Det var länge sen, det längtar jag extra mycket efter.

Det här med uppsatsen.... ja, den är inte påbörjad. Det blir en lång dag imorgon....


fredagsångest och lördagsångest

2011-03-12 ♥ 14:28:08 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Allt gick fel igårkväll. Jag hade köpt rostbiff som jag tänkte göra i ugnen. Min sambo kom hem vid 17 och då var vi så trötta att vi gick och la oss en stund. Sov till 20.00 och vaknade oerhört hungriga. Någon rostbiff i ugnen i en timme hade vi då rakt inte tid med så karln skivade upp den och stekte. Jag minns inte varför eller så, men det hela slutade med att jag fick ett hysteriskt sammanbrott. PMS+trötthet+hunger är en ytterst dålig kombination. Tur att jag har världens bästa man, allt blev bra tillslut och vi tittade på På Spåret på svtplay och drack rödvin vid 22 istället. Slutet gott allting gott.

Idag skulle jag ha skrivit klart två uppsatser. Så har det inte blivit. Jag mådde fruktansvärt dåligt i morse, troligtvis för jag inte hade ätit ordentligt igår. Vaknade med migrän och illamående, och har bara gått mellan frukostbordet och sängen hela morgonen. Fått i mig en tugga, varit tvungen att lägga mig osv osv. Tillslut lyckades jag pallra mig till vårt nyöppnade Café här i Tullinge, där min kusin jobbar, och min lillebror råkade sitta och fika. Det var trevligt och nu mår jag bra igen. Men någon uppsats hinner jag inte skriva minsann, snart är det dags för att åka till stan och träffa min gamla gymnasieklass....


studiemotivation? Nej.

2011-03-10 ♥ 14:18:50 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Jag lider av akut studiemotivationsbrist. Iklädd mina bästa batikbyxor och min karls alldeles för stora t-shirt dricker jag kaffe och försöker få ordning på min uppsats som jag knappt har börjat med. Uhuuu. Jag vill inte. Jag vill bara vara färdig!


den kvinnliga semeldagen

2011-03-08 ♥ 15:59:27 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (1)

Hemgjorda semlor är förstås de bästa semlorna. Så idag bakade jag ihop just sådana.


Grädden fick vara rosa dagen till ära.


Fina va? Nu väntar jag bara på fikagästerna. Florsockret åker på precis innan servering.en absurd sanning

2011-03-08 ♥ 14:44:16 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (0)

När man talar om kvinno- och jämnställdhetsfrågor idag så handlar det inte om huruvida kvinnor borde ha rätt till samma lön som män för samma arbete. Det handlar inte om frågan ifall det är okej att strukturellt förtrycka halva befolkningen eller inte. Det handlar om huruvida det är så eller inte. Kvinnolöner avskaffades på 60-talet, men lever kvar än idag. Det hade man nog inte trott då.

Feminister och andra bitterfittor pratar om löneskillnader, och gubbar suckar högt åt fjantigheten i takt med tjejer som säger att det väl bara är att ta för sig mer.

Tanken på att kvinnor skulle få sämre löner för samma arbete är absurd, och många griper efter halmstrån i form av bortförklaringar. Sanningen svider för mycket, är för obekväm och svår att greppa. Många tror att allt bara är påhitt - för det låter ju helt sjukt. Det är helt sjukt. Och sant.


vilodagen

2011-03-06 ♥ 16:32:22 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Idag har vi inte gjort mycket alls. Ätit frukost lääänge. Lagat enkel lunch, druckit kaffe på maten lääänge och mest legat i soffan med täcke och tittat på Mad Men. Underbart!nu är det vår, okej?

2011-03-06 ♥ 11:36:37 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Nu har vi tröttnat på vintern. Nu känns luften faktiskt lite vårig. Nu är det vår. Nu är det bestämt.

Vi promenerade hem till mamma och pappa igår, och på träden var det faktiskt en förnimmelse av knoppar.


Den mest avlånga familjemedlemmen njöt av solen som lös in på parketten i köket. Och av att bli kliad.


Mamma satt i solen på verandan och låtsades att det var sommar.


fika ftw

2011-03-05 ♥ 10:22:15 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (1)

Det är alldeles fantastiskt många fikabilder på bloggarna. Det är en företeelse som ofta får kritik. Meningslöst, tråkigt, konstigt, opersonligt. Jag håller inte med. Jag älskar att titta på alla de där fina bilderna, och ens fikavanor säger en del om personen, tycker jag.

Här är några av mina bilder i det temat som gör mig extra glad:

Min sambos mastiga fika en vinterdag på Lida.


Godis på julbordet som vi åt samma kväll som vi förlovade oss.


Frukostbuffé på romantiskt hotell.Kaffe på maten hos mina föräldrar.


Kokkaffe en söndag hemma hos oss.


jag har tagit slut

2011-03-04 ♥ 19:23:41 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Jag är alldeles dödstrött. Min sambo åkte direkt till jobbet efter skolan så jag är ensam hemma. Ska försöka hålla mig vaken en timme till, sen ska jag lägga mig...!


detaljer i hemmet

2011-03-03 ♥ 13:29:30 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (0)

Jag tycker om vår lägenhet. Den är lagom. Alldeles perfekt för två personer, men kaaanske till gränsen till för liten. Jag hade önskat att vi hade ett arbetsrum, någonstans där den fula skrivaren och laptoparna kan få stå utan att det gör något. Och så hade det varit underbart med en tvättstuga i hemmet så man slipper boka tid och hålla på! Men men, man kan inte få allt. Jag gillar lägenheten, som sagt. Här bor vi. Mysigt värre.

Helheten är alldeles utmärkt, med bra förvaringsutrymmen (men jag lyckas lägga saker överallt ändå) och fina färger, golv och utmärkt kök.

Men allra bäst tycker jag om detaljerna. Här är några:

En kula som hänger i taket i vardagsrummet, med ett stort värmeljus inuti.


En dalahäst! Jag fick den av mina bröder i julklapp, och älskar den.


Ett vapen som min sambo har ärvt.


Ett annat inlägg där detaljer hos oss syns kan du läsa här.


en frukostbricka

2011-03-03 ♥ 07:56:26 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (1)

Jag tog ledigt idag. Jag struntade i föreläsningen och stannade hemma. Det blev precis så som jag trodde att det skulle bli, att jag försakar skolan eftersom jag jobbar så mycket. När jag kysst min man farväl så fortsatte jag frukostätandet i vardagsrummet framför Gomorron Sverige, där jag sitter nu.

Blåbärsslemmet på tallriken är turkisk yoghurt och blåbär. Det är gott. Jag har bunkrat upp med frysta blåbär i frysen som jag lägger på en tallrik i kylen på kvällen, så de får tina långsamt och nästan känns färska på morgonen.

Morgonkaffet är också makalöst gott, det tröttnar man inte på.


en stressande kvinna som skapar nya problem

2011-03-01 ♥ 12:42:48 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Jag sitter i skolan, efter en värdelös föreläsning. Planen är att börja på en av uppsatserna som ska in snart. Masterkurserna är i full gång, och det är intressant egentligen. Men jag är allmänt less på skolan och vill bara jobba nu.

Snart ska jag iväg på en arbetsintervju. Igen. (Jag har jobb men inget fast). Det är ett jobb som ligger långt bort i ingenstans, där jag kommer behöva skaffa bil för att ta mig (eller åka kommunalt i 3 tim tur/retur per dag)och där jag kommer ha massa massa ansvar. Om jag får det. Men det kommer jag ju inte. Och då kommer jag bli besviken, trots att jag egentligen inte orkar med ett sånt jobb just nu.

Uhuuu. I-landsproblem.


RSS 2.0