sol, bad och god mat

2011-07-31 ♥ 14:08:39 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Det är vad vi ägnar oss åt just nu. Vädret kunde inte ha varit bättre, och då blir den här lilla ön verkligen en paradisö!Från balkongen har vi fin utsikt där man kan njuta av morgonsolen.


Det blir fisk nästan varje dag (utom på söndagar, dvs idag).


Vi hänger på den nybyggda badbryggan i hamnen som syns utanför balkongen, det är farfar och hans syster som äger hamnen.


Vi går promenader på västsidan där det finns mycket vilda blommor och så..


På västsidan kan man också sitta på stora stenar och titta på havet..


Sen hänger vi en del i någon av vikarna också..


Gästhamnen är överfull av seglare. Inte så konstigt med tanke på idyllen!skärgårdsidyll

2011-07-29 ♥ 12:36:12 | Kategori >> Resor | KOMMENTARER (1)

Lite spontant kom vi på att vi behövde åka till Göteborgs skärgård. Jag har ju lyxen att kunna göra just så, bara åka. Huset står där och väntar fyllt med släktingar och sängplatser till oss. Så vi köpte en sista-minutenbiljett till Göteborg och åkte ut mot skärgården.

Sista färjan mot min Ö - Rörö.


Huset byggdes för länge sedan. Många generationer har bott i det. Min farfar föddes i huset. Nu är det utbyggt. Underdelen har min farfars syster och hennes man, överdelen min farfar. Hans syster bor numera här permanent, medan min farfar fortfarande har lägenhet i stan. I hans/vår del finns plats för flera familjer. Underbart! Från fönster och balkong ser vi havet. Jag älskar det.

Jag har spenderat alla mina barndoms somrar på den här ön.


iakttagelse

2011-07-19 ♥ 18:44:32 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (0)

Jag känner mig gammal som tänker på det här med hur dagens ungdom pratar, och hur fånigt det låter! Hej konservativ tant, liksom.

Men vad är grejen med walk-in-closet, powerwalk, powernap osv? Vad är det för fel på klädkammare, rask promenad och tupplur?

Det tycks alltså vara så att ungdomar föredrar engelska ord och uttryck. Men det stämmer egentligen inte. Det är till exempel bara tanter som använder ordet Make-up istället för att säga smink.

Hur ska vi gå vidare med detta?


växtligheter

2011-07-03 ♥ 19:06:03 | Kategori >> Odling | KOMMENTARER (0)

Ett litet pelargonskott har nu växt till sig och snart så blommar den. Skottet tog jag från min mormor. Ingenting är så typiskt henne som pelargoner tror jag. Jag och två av mina kusiner har planterat in och ut dem i många år hemma hos henne, och vi har svurit att aldrig ha egna pelargoner. Men... nu växer den här och jag älskar den.

Jordgubbarna ger fantastiska bär, i små mängder hittills. Men många gröna finns det, så snart kan vi skörda en handfull tror jag. Sambon förevigar en av de första på bilden ovan.


Här sitter jag i mina bästa batikbyxor som jag köpte i Thailand mest på skämt, men använder flitigt för de är så sköna. Till det har jag matchat med min sambos enda t-shirt som inte är svart.


Här är två melonskott som precis har börjat gro. Min sambo brukar sjunga en liten sång till och om mig, den går såhär (melodi: Det gåtfulla folket):

Där går en flicka
som samlar på plantor,
hon har en melon

(där går en pojke
som samlar på stenar
han har en miljon)


Många gröna tomater finns det på mina plantor. Jag längtar tills jag får plocka dem!


godaste sommarmiddagen

2011-07-01 ♥ 19:58:47 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

Lax med sparris och citronsås. Så väldigt gott! Och enkelt att göra dessutom. Laxen gör sig själv i ugnen. Sparrisen steks och såsen görs i sparris-stekpannan. Min lax fick färska kryddor på balkongen på sig, förstås.


RSS 2.0