ingen rast och ingen ro

2011-02-27 ♥ 11:30:48 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)

Igår var det examensfest för min kusin som har blivit färdig läkare. Idag är det femårskalas för en annan kusin. Det är mycket festligheter i vår familj!

Mojitobålen man fick till fördrink var otroligt god! Sedan serverades det god mat och efter det dansade vi mest hela natten.


färskpressat till frukost

2011-02-26 ♥ 14:43:22 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (1)

Vi dricker sällan juice. Köper aldrig hem en förpackning. Jag tycker all juice känns onaturlig, även om det står "färskpressad" på den så vet man ju att det inte är sant. Nej, inte heller Brämhults, även om den är otroligt mycket godare än annan.

Men plötsligt fick jag ett sug efter en mysig helgfrukost med juice. Så jag köpte tre kilo apelsiner och pressade 2,5 av dem i morse...

Jag kommer typ ha träningsvärk i armen imorgon...

 

Mysig helgfrukost!mathandling

2011-02-25 ♥ 10:04:50 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (2)

Är det bara jag som älskar att gå på ica maxi? Dit ska jag idag, utan karl (tyvärr) för han är i skolan. Tur att pappa är med så han kan hjälpa mig att bära upp maten för trapporna, det lär bli en del...
myndighetsperson

2011-02-24 ♥ 11:12:04 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Det känns lite som ett skämt. Att jag har ett riktigt jobb på en myndighet. Att jag inte ens jobbar som sekreterare eller springa-och-hämta-papper-tjej. Det låter en aningen torrt, det här att vara en myndighetsperson. Att ens arbetsuppgifter är myndighetsutövning. Och det är ganska torrt också, faktiskt. På ett bra sätt. Det är lagarna man dömer utifrån, det är möten med klienter och det är heliga kafferaster på tider skrivna i sten. Precis så som man tänker sig att det ser ut på ett sådant kontor.det här är en dum produkt

2011-02-24 ♥ 09:31:02 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (1)

 

Allt du behöver göra är att tillsätta hett vatten, sen får du havregrynsgröt on the go! Hurra! Äntligen gröt på nolltid. Eller...vänta nu....

Det är ju precis så man gör gröt. 2 min i micron eller på med hett vatten och sen låta det stå. Den här gröten kostar multum om man jämför med vad det kostar att bara hälla havregryn i en bytta och sen ha i lite äpple och kanel, eller blåbär eller vad man nu  vill ha.

 

Att det bloggas mycket om denna fenomenala produkt bekräftar två fördomar. Att bloggare är köpta och att bloggare är dumma i huvudet. Jag tror mest på den första, ärligt talat.

 

(Men nej, företagen behöver inte ens köpa inlägg av alla bloggare, de är så lyckliga över att få något gratis att det räcker med att skicka lite produkter för att de ska skriva om dem. Många är restriktiva och bloggar bara om sådant som de faktiskt kan rekommendera, och där ser jag inget direkt problem, men att skriva om något så dumt som lättlagad gröt är ju löjligt.)det här är en dum produkt

2011-02-24 ♥ 09:31:02 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (0)

 

Allt du behöver göra är att tillsätta hett vatten, sen får du havregrynsgröt on the go! Hurra! Äntligen gröt på nolltid. Eller...vänta nu....

Det är ju precis så man gör gröt. 2 min i micron eller på med hett vatten och sen låta det stå. Den här gröten kostar multum om man jämför med vad det kostar att bara hälla havregryn i en bytta och sen ha i lite äpple och kanel, eller blåbär eller vad man nu  vill ha.

 

Att det bloggas mycket om denna fenomenala produkt bekräftar två fördomar. Att bloggare är köpta och att bloggare är dumma i huvudet. Jag tror mest på den första, ärligt talat.

 

(Men nej, företagen behöver inte ens köpa inlägg av alla bloggare, de är så lyckliga över att få något gratis att det räcker med att skicka lite produkter för att de ska skriva om dem. Många är restriktiva och bloggar bara om sådant som de faktiskt kan rekommendera, och där ser jag inget direkt problem, men att skriva om något så dumt som lättlagad gröt är ju löjligt.)guppande och växande

2011-02-22 ♥ 14:41:07 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (0)

När de flesta rosorna i buketten hade vissnat så knipsade jag av de som fortfarande levde och la dem i den här kosta boda-skålen. Där guppar de omkring så fint, och dessa överlevare verkar aldrig vissna!


Den här blomman inhandlades på IKEA. Jag har ingen aning om vad det är för nån, men jag gillar färgen.


jag är inte trött

2011-02-21 ♥ 19:02:24 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Jag har precis kommit hem från jobbet. Sambon rullade köttbullar när jag plockade in maten jag handlade på vägen hem, och nu står de på spisen och steks. Jag vet faktiskt inte när jag kände mig så här bra sist, efter en stressig arbetsdag.

Just idag älskar jag Svensson-livet med 8-17 jobb på kontor och husmanskost.
filmisar

2011-02-21 ♥ 18:48:10 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (1)

Min sambo har fått ärva en hel del fina gamla saker från släktingar. Jag älskar sådant. Tycker det är så fint att ha en massa saker med historia i ens hem. Klassiska filmisar hade jag aldrig ens sett förut.

En prydlig hög med skatter.


Fullt med fina kändisar. Varför känns det som att dagens kändisar inte alls är sådär smakfulla? Det kommer kanske våra barnbarn tycka, men vad vet jag.


Den här donnan finns det väääääldigt många bilder på. Jag kan förstå varför.rosa blommor och migrän

2011-02-19 ♥ 14:06:03 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Idag blommar dessa rosa blommor för fullt i fönstret, med en iskall vinter utanför. Jag har fått migrän. Som ett brev på posten efter en stressig vecka. I torsdags sa jag glatt till min sambo att jag ju inte har haft huvudvärk på jättelänge! Men så har jag heller inte haft så mycket att göra.

 

Det känns allmänt pissigt att jag inte fungerar som en vanlig människa. Att jobba 8-17 mån-fre resulterar i fysiska besvär. Åh, vad jag avskyr det.

 

Att känna sig trött och utmattad går ju att ignorera, men när ett migränanfall kommer så är det bara att kapitulera. Så himlans trist. Hur gör man för att fungera normalt?så mycket fint

2011-02-18 ♥ 19:44:08 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (0)Jag är så glad för min sambo, för att min skola snart är slut och för att jag verkar kunna andas ut på jobbfronten. Så glad att jag får följa mina drömmar och att min fina man också får det. Att han ger mig allt jag kan önska mig, och jag honom. Jag är så glad över mina vänner, mitt hem, min stabila ekonomi och alla fina släktingar.

Jag har det så bra. Jag har så många som jag tycker så mycket om. Så mycket fint runt omkring mig. Men jag har svårt att njuta. Jag har svårt att inte tänka på att allt jag har kan också tas ifrån mig. Man hinner inte annat än andas innan livet ändras med tvära kast för personer i min närhet.

Ingen äger framtiden, och framtiden äger inte alla. Ingen vet vem som ska få färdas dit, eller på vilket sätt och med vilka personer.

Allt är givet människan som lån.


honungsläppar

2011-02-17 ♥ 17:11:54 | Kategori >> på kroppen | KOMMENTARER (0)

Jag blev impad av den här damen som gör sina egna cerat. Jag tog dock den lata vägen, som förvånande nog även superpräktige Underbaraclara gör, nämligen att smälta ner ett befintligt cerat och smaksätta det. Jag blandade vaselin och honung, vilket blev ett alldeles underbart cerat till mina vintertorra läppar. Nästa gång gör jag ett från grunden dock!


knubbigt på pianot

2011-02-17 ♥ 14:13:52 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (1)

Det står något knubbigt på vårt piano. Lampan med just det namnet. Den är ju otroligt klassisk idag, i var och vart annat hem. Men den är ju så gullig och billig att det är svårt att låta bli den, tycker jag.


Men sladden ska förstås vara instoppad så här, och inte hänga så där fult som på den andra bilden..

Jag älskar för övrigt pianot. Det är min sambo som kan spela, och han fick just det här av en släkting. Extra fint är det förstås att han spelar kärlekslåtar till sin kvinna.


i min iPhone II

2011-02-15 ♥ 17:22:21 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

I min iPhone finns det bilder jag blir glad av. Som påminner om något fint.

Hotellfrukost från första gången jag och sambon sov på hotellet där vi sedan förlovade oss.


en glad Maja på sushilunch vid sopis


Jag på möhippa


På vår vanliga pendeltågsstation men med Paris i siktet!


Tulpaner!


Jag ber om ursäkt för dålig bildkvalitet. Det är som sagt mobilbilder...


ingen ände

2011-02-15 ♥ 15:30:28 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Jag trodde det här året skulle bli bättre. Att det skulle vända nu. Att alla sjukdomar och hemska besked skulle utebli, att vi äntligen skulle få andas ut.


Jag förstår inte riktigt hur det ska gå till, hur jag ska hålla ihop.


nu får det vara nog

2011-02-15 ♥ 10:44:53 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (0)


Vintern är vacker. Men nu orkar jag inte mer. Jag orkar inte stå och passivt stressa stillastående på en pendeltågsstation där minutrarna rinner i väg men tåget lyser med sin frånvaro.

Jag vill att snön ska smälta, jag vill se vårblommor spricka upp ur marken och känna solen värma.

I dag vägrar jag gå utanför dörren.


kärleksfullt i-landsproblem

2011-02-15 ♥ 08:58:23 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

I går var det alla hjärtans dag. Kommersiellt jippo eller fin kärleksdag, ni vet den där eviga debatten. En ganska tråkig diskussion kan tyckas, få klagar väl på Semeldagen eller Mors Dag (Maria skriver bra om det här) ? Men kärlek är känsligt antar jag.

Jag fick inga blommor av min man. Och tur var väl det, eftersom vi inte har en enda vas ledig i vårt hem, alla är redan fulla av blommor sedan några dagar tidigare. Det är nog ännu mer romantiskt än att få en bukett just den 14 feb.

Vi åt en middag bestående av stekt strömming och skirat smör. Kanske inte den mest traditionella valentinmiddagen? Gott var det i vilket fall. Sedan åt vi hjärtpraliner och la oss tidigt. En alldeles perfekt kärleksdag.lökiga ikeafynd

2011-02-13 ♥ 19:51:20 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (0)

I dag åkte jag och sambon till ikea tillsammans med två kusiner till mig. Vi trängdes bland folk, åt köttbullar och köpte en hel del saker. Vi fick med oss absolut minst hem tyvärr, allt vi egentligen ville ha var slut eller ute ur sortimentet! Men vi köpte en stor knubbig lampa som står på pianot och matchar den lilla vi har i vitrinen samt lite växtligheter. Bland annat lökar för 5 kr styck!


helgfrukost

2011-02-13 ♥ 15:07:55 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)


Helgfrukostar är de bästa frukostarna. I lördags åt jag knäckemacka med leverpastej, som jag gör varje morgon, men det blev mer helgigt och ordentligt med yoghurt+björnbär, ett kokt ägg och en clementin också.
vårkänslor och novemberkakor

2011-02-11 ♥ 12:25:35 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (3)

Jag försöker skapa vårkänslor men blir liksom hånad av naturen. Men vad gör väl det, egentligen? Förra vintern var likadan, och efter den kom en underbar sommar.

Jag bakar för tillfället en novemberkaka som står i ugnen. Ämnar gå över till min kusin/vän/granne och fika när den är färdig. Tänkte bjuda över henne hit, men hon föredrog att jag kom dit med tanke på att hon har en son som ogärna trotsar snöstormar i onödan.


i min iPhone

2011-02-10 ♥ 12:09:32 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (4)

...finns det bilder jag blir glad av. Såna jag kan bläddra igenom och fyllas av värme av en tråkig dag. Ett ständigt återkommande tema bland de som väcker gladhetskänslor är vår och sommar. Som jag längtar nu!

Som en saftig grapefrukt som jag åt på vår soliga balkong

 

Bland de första blommorna som sprack upp ur marken i våras.

 

och choklad som smälte i solen på en picknick, så det fick bli chokladdoppade jordgubbar.när någon viktig fyller år

2011-02-09 ♥ 09:35:30 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (2)

Hej 90-tal? Smörgåstårta är underskattad festmat. Otroligt gott!

Mycket gott det här med!

 

Jag älskar de här glasen.urmoderligt kalas

2011-02-08 ♥ 14:15:23 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)

I dag fyller min mormor år. Det är kalas som hennes barn (döttrar?) och barnbarn hjälper till att ordna. Det kommer nog en hel drös med släktningar och en hel del tanter. Det brukar vara så. Hon är en otroligt omtyckt person!

 

Hemma hos henne finns det leksaker sedan generationer tillbaka. De står kvar i samma skåp och lådor. Legot köptes åt mina morbröder som idag är över 50 båda två, och fungerar förstås utmärkt än idag. Det är underligt, och fint.

 

Tiden går fort, brukar äldre människor säga, och jag är rädd att de har rätt.

 underbaraclaras bebis

2011-02-08 ♥ 13:59:56 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Jag känner mig integritetskränkande och ondskefull. Men jag dog lite av nyfikenhet eftersom Claras blogg ekar tomt. Så jag snokade lite, använde mig av mina superdetektiv-förmågor och fick fram att Clara har fött en son. Jag antar att det är fler än jag som lyckades på samma vis... hur säger jag inte! I vilket fall inte förrän det är officiellt!


plugg och ingefärste

2011-02-07 ♥ 17:10:29 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (1)

Jag försöker plugga. Det går segt. Ska sammanfatta ett kapitel i boken ovan, det är inte svårt. Jag har redan läst det, markerat med överstrykningspenna och har allt klart i huvudet. Jag som annars brukar ha lätt att formulera mig får inget gjort alls.

Jag försöker göra det mysigt. Kokar ingefärste på vår alldeles nya spis (kom idag). Min karl har varit i skolan hela dagen, jag har degat framför tv'n eller i soffan. Så dumt! När han kommer hem ikväll så kommer liksom jag behöva plugga, fast att jag har haft hela dagen på mig.

Dricker mitt te ur mina fina koppar som jag fick i julklapp. Har två såna här och två med annat mönster men samma modell.


krämiga chiliscampi

2011-02-07 ♥ 13:25:19 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

Mycket god och enkel lunch blev det i lördags innan festligheterna!

 

Scampi som stektes i smör och kryddades med salt och chili, sedan liten skvätt grädde i pannan som får mer eller mindre koka bort - så jätteräkorna blir krämiga. Som ni ser åt vi ärtskott till...

Jag har chili inköpt i Thailand. God och oerhört stark!


femtioårsfest, och hur fan visste du det?

2011-02-07 ♥ 10:41:35 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (2)

I helgen var vi på femtioårsfest. Det är underligt att alla är så gamla. Eller rättare sagt att de inte känns så gamla trots att de är 50. För några år sedan var ju det i princip så gammal man kunde bli. Läskigt med de nya perspektiven, det innebär ju att jag är jättegammal.

På tal om åldersnoja så pratade vi om när vi mimade till Spice Girls för släkten....

Kusin: Det var verkligen länge sen, ELVA år sen!
Jag: Nej, det var inte såå länge sen, det var när vi VAR ELVA år.
Jag: .....
Jag: MEN HERREGUD DET VAR ELVA ÅR SEDAN VI VAR ELVA ÅR!

Sällskapen satt spridda vid olika bord, och vi fick plötsligt ett sug efter att spela det här spelet. Så då fick helt enkelt en kusin åka och hämta det. Det var sjukt roligt. Det är frågor om sådant som man kanske inte vill veta svaret på, som man skäms lite över att man kan. Jag kunde till exempel vad Tiger och Elin Woods barn hette, och någon annan visste vad lyxrunka var...


hurra!

2011-02-04 ♥ 15:55:22 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (1)

Nej, jag fick inte den fasta tjänsten. Däremot fick jag ett tim-vik på samma ställe och kommer med allra största sannolikhet få jobba där i sommar också. Hursomhelst kommer jag att få erfarenhet av handläggning och dessutom extra pengar. Jag är mycket nöjd och glad!


groddar som gror

2011-02-04 ♥ 14:13:26 | Kategori >> Odling | KOMMENTARER (0)

SER NI vad groddarna växer?! (jämför här)

Jag rekommenderar alla som gillar att plantera att ta sig an några små groddar. De är ju så lätta. Och det ser så mycket trevligare ut på diskbänken med gröna växande saker, som dessutom går att äta.


kaneläpplen och kärlek

2011-02-04 ♥ 13:48:21 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (2)

 

Äpplen är ett bra livsmedel. Goda att äta som de är, och fantastiska att göra diverse desserter med. Äppelmos och äppeljuice klarar jag mig dock personligen utan. Men kaneläpplen i ugn är otroligt gott! Och lätt att göra.

 

Bara att skiva äpplena och ta bort kärnhuset, lägga på en plåt med lite smör och mycket kanel och skjutsa in i ugnen! 200 grader var min inställd på. Jag tog ut dem när jag tyckte de såg klara ut, efter 10 min kanske.

 

Vispad grädde med lite vaniljsocker i är gott till. Ät dem helst tillsammans med någon du är kär i.

 

Mums!

intervjuer

2011-02-04 ♥ 07:50:38 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Nej, intervjun gick nog inte så bra igår. Inte katastrofalt dåligt heller. Bara helt okej, och det behövs nog mer än så eftersom jag måste vara fullkomligt fantastisk för att få jobbet då de vill ha en heltidsarbetande person och jag fortfarande går i skolan.

Nu ska jag dock på en till intervju om ett sommarvik. Hoppas det går bättre idag!

Först: KAFFE!nervositet och förväntan

2011-02-03 ♥ 11:24:48 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (2)

Idag ska jag på min allra första riktiga arbetsintervju till ett riktigt jobb. Som jag såååå gärna vill ha! Åh!

Dock är det inte så stor chans, känns det som.

- Man ska vara utbildad socionom. Jag är nästan färdig (4 mån kvar).
- Det är heltid, jag kommer inte kunna jobba heltid förrän om 4 mån (Men det skrev jag förstås i brevet!).
- Jag har ingen erfarenhet.
- Det är en fast tjänst, nästan alla får vik direkt efter utbildningen.

Men ändå. De vet ju allt det där, men kallade mig till intervju ändå. Så HELT kört kan det väl inte vara?

Håll tummarna!notering till mig själv och andra II

2011-02-03 ♥ 10:54:49 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (1)

Köp aldrig pangasiusfiléer. Det är äckligt. Fruktansvärd fisk, verkligen.

Vi köpte det förut, lurades förstås av det billiga priset. Det är vit fisk, hur äckligt kan det vara liksom? Panerade och åt med remoladsås. Vi kunde inte ens äta upp skiten. Fick kasta portionerna och göra ny mat. Men sedan dess har vi haft kvar frysta filéer som jag har varit för snål för att slänga (sambon har propsat på att kasta dem!). Idag tänkte jag göra en fisksoppa. Tvättade dem noga under rinnande vatten, gjorde soppa med mycket kryddor, lök, chili...ja mycket som kan dölja smaken. Det. Hjälpte. Inte.

Pangasius smakar ungefär som en kallsup i en äcklig insjö.

Oj, läs här också så blir ni nog ännu mer övertygade. Om inte smaken i sig skulle vara nog för att få en att aldrig köpa fisken mer.


snabb mat som inte är snabbmat

2011-02-02 ♥ 19:31:42 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

Middagar på vardagarna ska vara goda, lättlagade och inte för dyra.

(Innan cremé fraichen hälldes på)

 

Idag gjorde jag ostfyllda lövbiffrullader i nån form av tomat-cremé fraiche-sås. Mycket enkelt och gott.

Du behöver:
  • Lövbiff
  • Ost
  • Lök
  • Tomat
  • Cremé fraiche
  • Tomatpuré
  • Basilika (inte ett måste)
  • Smör att steka i
  • Salt & peppar
Gör så här:
Salta och peppra lövbiffskivorna och lägg en ostskiva i varje, rulla ihop till en rulle och stek i stekpannan. Börja med skarven neråt så fastnar de bra som rullar. Hacka löken och tärna tomaten. Fräs löken tillsammans med lövbiffrullarna som håller på att stekas. När löken känns lagom stekt så ha i tomaten och eventuellt färsk basilika. Då blir det ganska vätskigt. Stek alltihop tills lövbiffen är genomstekt. Häll på cremé fraichen och låt puttra ett tag. Salta kanske lite till. Klart!


tillökning i familjen

2011-02-01 ♥ 19:10:14 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Det här är vår nya familjemedlem. Hon är ganska obehaglig, och i ett ständigt behov av livräddning.


RSS 2.0