året som gick

2010-12-31 ♥ 14:46:58 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Här kommer en årsresumé över 2010. Helt ärligt så har det inte varit ett särskilt bra år. Det har hänt fina saker, men mest så har det kantats av ångest, stress, sjukdomar och annat. Mest ångest, tror jag. Jag hoppas att 2011 blir bättre. Men som sagt, det har definitivt funnits ljusglimtar också!

Januari
Här var det mest tentor och allmän djupfrysning då det mer eller mindre var istid. Jag började min praktik som varade i 15 veckor, gick bredvid en chef på ett stort äldreboende.

Februari
Istiden fortsatte, praktiken fortsatte och min mormor blev jättesjuk. Här började en resa som ännu inte har tagit slut, ett ständigt kastandes mellan hopp och förtvivlan.


Mars
Besöker mormor på sjukhuset, praktiserar och har ångest. "Nu skiner en något värmande vårsol, minusgraderna är kvar och någon snö smälter ej" skriver jag i min almanacka. Känns symboliskt på nåt vis. Vi får veta att min sambos syster är gravid, och dagen efter att hans bästa vän ska få barn. Det finns hopp om livet.

April
Jag fyller år och det är påsk, vi firar med att sova på hotell J i nacka, vilket visar sig vara bland det mysigaste man kan göra. Det börjar bli vår och allt rullar på. Får en fin valborg med finaste vännerna!



Maj
Grillkvällar, bröllop, praktik, dop, klassåterträff - mycket roligt händer. Ändå har jag nog mest bara ångest.

Juni
Sommarlovet börjar och inleds med parkhäng med finaste klassen. Sedan är jag ledig en hel vecka och den ägnas åt picknick med min sambo, studentmottagande för kusin, min brors stand-up och en väns bröllop. Sen jobbar jag, firar en mysig midsommar och försöker att i panik slappna av. Det fungera sådär.


Juli
Det är tropisk värme och jag jobbar mest och smälter bort. Badar så fort jag är ledig och tar hand om mina älskade plantor på balkongen. Går på museum med min sambo och annat som man ska göra när det är sommarlov. En kusin köper hus på Ekerö och vi hälsar på.

Augusti
Jag och min fina fina sambo åker till Paris! Dagen efter vi kommer hem så har vi möhippa för min kusin! Sen jobb igen. Sista sommarveckan spenderas på vårt lantställe i Göteborgs skärgård.



September
Skolan börjar igen. Min sambo och hans vänner har svensexa för en i hans kompisgäng - som lämpligtvis gifter sig med min kusin. Det blir en fantastiskt fint bröllop på Gotland. Sedan är det val och resultatet kändes inte alls bra. Tror ni förstår vad jag främst syftar på. Min vän Majas sambo Fredrik får cancer. Bebisar föds!



Oktober
Skriver ångestfylld tenta som jag klarar, börjar på c-uppsatsen. Min sambo skriver högskoleprovet med höga krav på sig själv. Han lyckas med bravur, 113 rätt vilket ger 2.0. Vi planerar en true-bloodfest. Jag planerar att dricka öl med mina klasskompisar och ser fram emot att träffa alla som jag inte har sett så mycket eftersom alla sitter hemma och skriver c-uppsatser. Blir istället magsjuk.

November
Skriver c-uppsats för glatta livet, går på 40-årsfest och har true-bloodfesten tillsammans med två av mina kusiner + deras respektive (varav den ena alltså är en av min killes bästa vänner). Åker i hemlighet till Gamla Stan med min kille och köper något fint. Går på årets första glöggkväll hos min morbror och hans fru.

December
Min sambo kommer in på läkarlinjen! Vi förlovar oss! Går på prinsesskalas och firar jul. Lämnar in c-uppsatsen. Fredrik får sista behandlingen för cancern som har fått strikta order om att hålla sig borta för all framtid.





trerätters

2010-12-31 ♥ 13:06:39 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

Min karl jobbar idag, och ikväll. Är hemma en bra bit efter tolvslaget. Så väldigt tråkigt att inte få fira nyår med honom. Men eftersom det inte blir någon nyårsmiddag ikväll så fick vi äta gott en annan dag istället. I onsdags blev det detta:


Riven parmesanost i små högar på en plåt i ugnen blir spröda parmesanchips.


Halstrad pilgrimsmussla, parmesanchips med balsamico och så lite räkor fick bli förrätt. Helt enkelt bara olika saker som är supergoda. Jag hade aldrig gjort pilgrimsmusslor förut, så jag fegade lite och vågade bara testa med en var, men de blev galet goda så det har jag beställt till min födelsedag!


Vin i finglasen!


Gott!


Varmrätten fick bli typ vår bästa rätt som vi äter mest hela tiden. Lax med gräddfil, rödlök och svart kaviar.


Bordsskick är viktigt!


slurp! maten tog snabbt slut.


Efterätt med världens godaste glass. Här kan ni läsa om den.

Avec till kaffet.


ungefär tusen gånger godare än Ben & Jerry's

2010-12-30 ♥ 14:14:43 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (1)

Egen kolasås är nog det godaste man kan ha på glass. Dessutom är det väldigt lätt att göra. Bara koka grädde, socker och sirap, 2 dl av varje + lite smör, och sen ha i 2 tsk vaniljsocker.

Grejen med galet god glass, typ B&J, är ju egentligen inte glassen utan allt gott som är i. När man gör sin egen glassblandning så är det bara att vräka på med det godaste. Snickers till exempel.

Gammeldags gräddglass är godast.

Alltså. Så gott.


kärlek.

2010-12-29 ♥ 18:15:23 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (1)

När vi blev tillsammans kändes det inte bara läskigt och pirrigt för att jag var nykär och så.

Det var något mer.

Även om vi inte brådskade alls så kändes det som att jag kastades in i någonting som jag aldrig skulle kunna lämna. Det ville jag inte heller, men saker som är oåterkallerliga tenderar att skrämmas ibland.

Jag tror nog inte på kärlek vid första ögonkastet, men ändå så var det något som hände där på trappan. Det var som att allt föll på plats där och då. Som om jag visste redan då.

"Det är såhär det ska vara - du & jag!" Det blev liksom vår mening, våra ord att säga till varandra. Världens mest självklara sak.

Du och jag, Ola står det i min ring.



fridfullt

2010-12-28 ♥ 15:11:54 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

C-uppsatsen. Uppsåtet till allt ont. Stressen personifierad. Den som bär skulden för min huvudvärk, mitt magont och att jag vaknar på mornarna med krampande käkar för jag biter ihop så hårt. C-uppsatsen som stal min julefrid och gav mig ångestblandad julafton. C-uppsatsen. Den är klar nu. Jag är så lycklig och så lättat.

Nu ska jag bara.... översätta abstractet och ordna det allra sista, fixa så tabellerna inte hamnar på samma sida och inte delas på mitten och så. Småpill. Det gör inget. Det gör jag gärna. Det känns så tillfredsställande och fantastiskt.


finaste nyheten

2010-12-27 ♥ 17:45:41 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Oj så glad jag blev när jag åkte till skolan och läste detta på iphonen!



spelkväll med mäktigaste kakan

2010-12-27 ♥ 11:02:28 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

Igår spelade vi smallworld. Det är ett väldigt roligt spel faktiskt, trots att jag kom näst sist.

Vi åt en tårta som jag gjorde. Jag hade tänkt att baka den till min sambos födelsedag men det blev inte av tyvärr. Den var galet god.

Jag tänkte så här: Om man tar tre saker som är fantastiskt goda och blandar dem, så borde det bli vansinnigt gott. Så tårtan är en kladdkaka i botten, sedan smörkola som hälls ovanpå i formen med avtagbar kant som kladdkakan bakats i. När kolan stelnat brer man på chokladfrosting.

Väldigt mäktig, och otroligt god. Framförallt om man älskar choklad...


spelkväll

2010-12-26 ♥ 21:52:41 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)

Istället för att åka till min morbrors herrgård så stannade vi ju som sagt hemma pga. handledarmöte om min uppsats. Vi bjöd hem några vänner och nu så spelar vi Smallworld (brädspel). Mycket trevligt. Jag bakade en fantastisk choklad- & kolatårta!

Nu tillbaka till spelet :)


jul!

2010-12-26 ♥ 17:37:37 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)

Åh vilken fin jul jag hade! Alldeles lagom, alldeles perfekt. Härliga människor, trängsel i köket med köttbullar som rullades och jansson som gratinerades, en massa skratt och fina presenter.

Det var så trevligt att vi inte gick hem, utan sov över på en uppblåsbar madrass i vardagsrummet. Det gjorde även sambons systrar med diverse bihang bland annat bestående av en liten tomteklädd person som firade sin första jul.


just nu hatar jag allt.

2010-12-25 ♥ 19:30:16 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Jag har haft en fantastiskt mysig jul. Skulle avsluta julhelgen med annandagsfirande hemma hos min morbror men nu har c-uppsatshelvetet kommit i vägen eftersom jag måste träffa handledaren på måndag.



vårt julgodis

2010-12-23 ♥ 18:09:26 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

Jag och Amanda gjorde julgodis idag.

Ischokladen är lättast att hälla upp med en tillbringare.

På farstukvisten i sjutton minusgrader stelnar den fort!


Sedan gjorde vi chokladtryffel. Dessa är rullade i kakao och florsocker.


och de här är rullade i pepparkakssmulor.


Det gör ont att hacka choklad med en kniv som är vass även på ovansidan...


hej jag är en tant

2010-12-23 ♥ 17:58:15 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (0)

Jag är hemma hos mamma och pappa. Har varit här mest hela dagen, min syster är här (bor i vanliga fall i Köping). Vi har ätit julmat och gjort julgodis.

Godaste jultallriken. Mammas omelett med räkstuvning är galet god, köttbullarna är gjorda av hjortfärs och köttet till höger är rökt rådjursbog.

När en mor och dotter ska se på tv
tillsammans så är det väl kanske inte så ovanligt att det blir lite diskussioner. Den ena vill titta på svt eller kanske pernillas jul, medan den andra vill titta på criminal minds. Det samma när det gäller radion. Ska det vara p1 eller nrj? Mamma vill titta på criminal minds medan jag föredrar debatt. Mamma vill lyssna på nrj, jag vill lyssna på p1.

Fast det är väl inte så konstigt i den här generationen egentligen? Man gör ju alltid tvärtemot sina föräldrar på nåt vis. Nu är det inne att sylta och safta, som min mormor gjorde. Titta bara på underbaraclaras blogg som är populär som tusan. Det är modernt att vara gammeldags. För ett tag sedan var det inne med sushi, thaimat, exotiskt och "nytt". Idag är det defintivt mer inne att äta stekt strömming med skirat smör eller rotmos med fläsklägg. Surdegspappor på söder som virkar mössor ska det vara. Lite kul, faktiskt.


vad man gör med lussebullar

2010-12-23 ♥ 17:03:17 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

Färska, goda lussebullar avnjuts med fördel till en kopp kaffe.

Lussebullar som har blivit lite torra skärs i bitar och torkas i ugnen till fantastiska saffransskorpor.


lyckade lussebullar

2010-12-23 ♥ 13:42:42 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

Viktigast när det gäller att få lyckade lussebullar är förstås kesellan. Utan den kan de bli torra, med den blir de saftiga och härliga.


Inget margarin tack. Äkta smör ska det vara.


Deg!


Nybakta bullar!


Olika varianter...


Ja....eh...


julfirandet har börjat

2010-12-22 ♥ 15:04:12 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)

Efter uppsatsskrivadet igår så begav vi oss hem till min sambos pappa och hans fru för att fira lite jul där.

Vi drack glögg, åt julmat, delade ut julklappar och sånt. Det var väldigt trevligt och äntligen fick jag lite julstämning.

Min kille ska börja plugga till läkare i Januari, och fick sin pappas gamla fina anatomiböcker sen 70-talet då det var han läste till läkare. Det var så fint att det inte var klokt.


en hälsning från ett insnöat fjollträsk

2010-12-21 ♥ 15:36:38 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (0)

Snön faller tung och kylan biter. Då står vi chockade och lamslagna och vet inte vad vi ska ta oss till. Bussarna kör utan ordentliga vinterdäck och tågens växlar fryser. Kollektivtraffiken är i kaos och det skapar kaos hos nästan alla.

Och då hör man hånskratt från Norrlänningar
som minsann vet hur man ska hantera snö. Då klagas det på fjollträsk som inte klarar sig en dag utan bussar och tåg.

Jag kan tycka att det är lite löjligt. Vi bor i olika delar av Sverige, med olika förutsättningar som gör att samhällena är uppbyggda på olika vis. Här är det enkelt och effektivt att åka kommunalt, här är husen byggda för milda vintrar och bussdäcken anpassade efter töväder. För det är så vi har det här. Ganska logiskt. Lika logiskt är det att det här samhället liksom fallerar när det plötsligt blir vargavinter.

Att håna oss som blir handikappade utan våra tåg och bussar är ju lite som att kasta sten i glashus. För hur skulle Norrland klara sig om de inte längre fick åka en meter med bil? skulle klara Vi oss utmärkt, tack så mycket.



uppsatskoma

2010-12-21 ♥ 15:29:14 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (2)

Jag sitter i skolan. Jag och min c-uppsatskamrat har skrivit hela dagen. Vi lyckades skriva en hel analys på ett pass. Bra jobbat. Nu är jag mer eller mindre hjärndöd.

Nu väntar jag på att min karl ska lyckas ta sig till stan. Lättare sagt än gjort när det är snökaos. Vi ska handla de sista julklapparna innan vi ska hälsa på hans pappa för lite julfirande.


kanellatte

2010-12-20 ♥ 09:36:23 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)



Jag är inte mycket för cappuccino och kaffe latte och allt vad det heter. Bryggkaffe ska det vara. Men ibland, oftast när det inte är koffeinbristen som skapar suget, så kan det vara gott.

Som igårkväll när jag satt uppe och skrev på min c-uppsats. Då gjorde jag en kanellatte. Som egentligen per definition var en kanel-cafe au lait. (Kaffe latte=skummad mjölk och espresso, cafe au lait=skummat mjölk med bryggkaffe).

Mjölk värms i en kastrull och vispar. Jag är inte jättebra. Skummet ska inte ha så stora bubblor egentligen... Jag hade kanel direkt i mjölken. Sen hällde jag i ungefär hälften starkt kaffe och hälften av kanelmjölken.

...och lite kanel på toppen...mest för syns skull.


man får inte alltid som man vill

2010-12-19 ♥ 20:43:38 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (2)

Jag vill sitta vid ett bord med en brasa i närheten. Framför mig vill jag ha kaffe och bredvid mig vill jag ha min man. Jag vill vara lätt i sinnet och mätt i magen efter en god frukost.

Men nu är det inte så. Och det är ingen idé att gnälla över det. Men man kan ju drömma sig bort. Och någonstans så känns det ändå fint att min dröm inte handlar om resor runt jorden eller miljonvinster. Jag är så nöjd med det jag har, och det enda jag önskar mig är lite frid i själen så jag kan njuta av det. Men det kommer nog snart. Ska bara skriva snart den här uppsatsen först. Snart kanske jag kan glömma det akademiska språket och skriva dikter istället.


hönan eller ägget?

2010-12-19 ♥ 18:41:58 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (1)

Luktar WC-rent gubbparfym eller luktar gubbparfym WC-rent?



sista ljuset är tänt

2010-12-19 ♥ 13:03:53 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Jag vaknade i morse av ljudet från kaffebryggaren och min sambos stökande i köket. Kom upp och möttes av en fin helgfrukost. Tyvärr avslutades den med att han gick till jobbet och jag blev lämnad ensam. Jag ska skriva på c-uppsatsen idag. Massor, ska jag skriva. Helst allt. För då kan vi baka lussebullar och försöka få lite julstämning imorgon. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Jag tänkte också göra köttbullar på 2,5 kg köttfärs. Bra att ha i frysen!
...samt göra grunden till min sambos födelsedagstårta. Han är jobbig nog att fylla år den 23 December!


omysigt och ojuligt

2010-12-18 ♥ 20:48:03 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Jag borde skriva. Stirrar tomt framför mig. Känner ingenting. Kanske lite ångest. Det här är den absolut mest omysiga och ojuliga tiden innan jul hittills i mitt liv.


hejdå rishögen

2010-12-18 ♥ 10:19:34 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Mitt hår klipps inte så ofta. Det var oerhört slitet för några dagar sedan. Helt sjukt.

 

Nu är det klippt. Skönt. Jag hatar att klippa mig. Nu slipper jag gå dit på något år eller så igen ;)



snabba frågor

2010-12-17 ♥ 20:43:59 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

1. Hur gammal är du om fem år? 27! (HJÄLP! Hej åldersnoja)
2. Vem var den sista du träffade? Kajsa o Affe
3. Hur lång är du? 159 cm
4. Vilken var den senaste film du sett? Oj, ingen aning. Det var så länge sen. Men jag tittade på Rome igår, men det är ju en serie.
5. Vem ringde du senast? K
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Ja tack" till Amanda
7. Vad är dagens planer? Dagen är snart slut. Planen var att skriva c-uppsats. Ska se om jag orkar mer ikväll. Har även fikat med K
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Smsa oftast.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? I lördags

11. Vilken ögonfärg har du? Blå, typ.
12. När vaknade du idag? 12.00 (!!) Vänt på dygnet sedan kräksjukan...
13. Har du någon gång hittat en katt? Hittat? Eh? Va? Vi har haft flera katter under min uppväxt. Nu har jag en, som dock bor hos mina föräldrar (jag bodde där när jag köpte henne och hon vill inte bo i lägenhet...)
14. Vilken är din favoritplats? Hemma!
15. Vilken plats föredrar du minst? Busshållplatsen en slaskig kall och blåsig dag...
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I något form av hus med min karl och kanske nån unge eller så.
17. Vad skrämde dig som barn? Mycket. Framförallt tanken på lösa kroppsdelar. Hehe. Är livrädd för att hitta ett lik.
18. Vem fick dig att skratta senast? Lilla A som var utklädd till Tingeling.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja!
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan
22. Hur många kuddar har du i sängen? 3
23. Hur många landskap har du bott i? Ett
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja... men det var länge sen
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Går aldrig barfota.
26. Är du social? Jag har mer eller mindre social fobi. Jag älskar att umgås med andra människor men blir tyst och dum oftast tror jag. Tar inte kontakt. Sjukt tråkigt.
27. Vilken är din favoritglass? Choklad, kola...sånt.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Hm. Köpa lite nya möbler och sen spara resten.
29. Tycker du om kinamat? Javisst. Gillar Thai och japansk mer dock.
30. Tycker du om kaffe? Jag älskar kaffe!

31. Vad dricker du till frukost? Kaffe och vatten.
32. Sover du på någon särskild sida? Ja
33. Kan du spela poker? Ja
34. Tycker du om att mysa? Ja det klart.
35. Är du en beroendemänniska? Ja jag tror det
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej
37. Vill du ha barn? Ja, så småningom
38. Kan du några andra språk än svenska? Förvånas ständigt över hur dålig min engelska faktiskt är...
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej aldrig
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Mat och hem. Äta bra och trivas hemma är viktigast.
42. Äger du dyra smycken? Det beror väl på vad man menar med "dyrt"? Har ett halsband som betyder oerhört mycket för mig, men det kostar nog inte så mycket. Och en viss ring...
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Kaffe
45. Vem är den roligaste människan du känner? Min bror Teodor tror jag faktiskt! Han är kul. Och störd. Men typ alla jag känner är roliga faktiskt!
46. Välj ett ärr på din kropp? Jag har ett ärr på min handled sedan kusin K råkade hälla smält socker på den under pepparkakshusbak. Det var smärtsamt.
47. Vad har du för ringsignal? Nån standar iPhonegrejs
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja, en hel del.
49. Flirtar du mycket? Nej…?
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Har ingen profilbild ju.

51. Kan du byta olja på bilen? Nej
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej. Jag har inte körkort men om jag hade det så har jag svårt att tro att jag skulle köra för fort. Jag har dödsångest över det mesta.
53. Vilken var den senaste bok du läste? "Kvinnorna på 10:e våningen" av Karin Alfredsson.
54. Läser du dagstidningen? Läser DN på nätet bara.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej. Hemmets veckotidningsprenumerationen gick ut...
56. Dansar du i bilen? Hur skulle det gå till?
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? p3
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Att-göra lista
59. När var du i kyrkan senast? På begravning i våras tror jag.



kärleksweekend.

2010-12-17 ♥ 20:00:13 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)

Innan helvetet bröt lös med vinterkräksjukan så åkte vi på en liten miniweekend... till Nacka. Hehe. Det är fantastiskt härligt att komma iväg och bo på hotell även om man inte ens reser utanför sin egen stad.

Champagne på kylning!




Vi åt julbord på restaurang J


Sen gick vi tillbaka till hotellets "dagrum" för att dricka kaffe och spela spel. Mys!


Löste korsord också. Alltså... ja vi är typ pensionärer.


Frukosten är ju nästan det bästa med att bo på hotell!


jag har återuppstått

2010-12-14 ♥ 14:41:05 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Jag vet inte vad det var som drabbade oss, någon fruktansvärt elak vinterkräksjuka som gick över fort eller kanske matförgiftning?

Vi har i vilket fall legat fullkomligt däckade sedan i söndags. Har bara sovit och spytt. Det kändes som att vakna upp från de döda i förmiddags när vi faktiskt klarade av att titta på nyheterna. Nu är jag väl egentligen frisk, men har inte ätit någonting alls. Karln lagar mat, men jag är inte sugen...antar att jag borde äta ändå..

Detta var ingenting jag hade planerat för. Jag hade verkligen inte tid. Måste måste måste skriva på c-uppsatsen imorgon!


desperation

2010-12-12 ♥ 22:06:57 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

När man är desperat så tar man till medel som man egentligen inte tror på. För att det inte finns något annat att göra. Som när man är fruktansvärt förkyld - plötsligt känns vitlök, kanjang och annat som en mirakelmedicin. Nej, troligtvis botar inte vitlök förkylningar, det är ett virus liksom. Men det kan inte skada.

Nu ligger min sambo nerbäddad i magsjuka. Jag får panik - det bubblar i min mage. Jag vet inte om det är psykiskt eller inte. Hoppas hoppas hoppas att det är inbillning, men det känns ju som att det finns en överhängnade risk för att jag också ska drabbas. Jag kan inte låta bli att pussa honom, han ligger ju där så ynklig och söt. Efteråt tvättar jag munnen med tvål. Det hjälper säkert....inte. Framförallt inte eftersom jag med största sannolikhet har blivit smittad redan.


.

2010-12-08 ♥ 22:31:56 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (0)

Är det inte lite underligt att samma personer som tycker att man är lättlurad om man går på kliniskt bevisad vetenskap själva sväljer konspirationsteorier, kvacksalveri och humbug med hull och hår?


finn ett fel

2010-12-08 ♥ 19:01:36 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)


Det känns som att någonting på bilden inte riktigt hör hemma på frukostbordet?!



tröttma

2010-12-07 ♥ 22:57:33 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Hej här är jag. Osminkad, oduschad och opigg. Sov inte så mycket inatt, men lyckades ändå komma upp i hyfsad tid i  morse, så att jag skulle ha en chans att somna ikväll. Nu är jag dödstrött men har ingen som helst lust att gå och lägga mig...


vi gör mest ingenting

2010-12-07 ♥ 13:16:39 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Att plugga, som jag gör, och att jobba skift, som min sambo gör, leder till att veckorna blir lite underliga. En söndag kan spenderas med heltidsjobb medan en måndag kan vara en ledig dag. Vi var lediga igår och är lediga idag. Vi gör mest ingenting. Tittar på serier (Sopranos! Sista säsongen nu), fikar, går en liten promenad och äter god mat.

Igår lagade jag mozzarellafylld fläskytterfilé - det var galet gott. Nu har min karl precis gjort farmarbiffar med halasisås. Det ska vi äta strax, men först ska min fina fina sambo spela och sjunga klart November rain för mig.


finste armbandet

2010-12-05 ♥ 22:04:58 | Kategori >> på kroppen | KOMMENTARER (4)


Tomas Sabo-smycken måste vara den bästa presenten. Har man väl en kedja så kan vem som helst köpa till berlocker. Det finns hur många som helst. De flesta vill man ha bara för att de är fina, och sen finns det många man kan köpa till speciella tillfällen. Jag fick eiffeltornet av min stora kärlek när vi var i Paris!

Här och här är inläggen om Paris. Vi var där i tre dagar, men jag orkade bara skriva om de två första..kanske kommer ett sista inlägg någon gång...


fika.

2010-12-05 ♥ 17:10:29 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

När sambon och jag var på lida så åt jag morotskaka. Det är ju väldigt gott. Av någon anledning så har jag aldrig bakat någon sådan själv. Det måste det bli ändring på snart. Kanske kan man göra någon juligare variant? Eller så väntar vi tills efter jul...


det borde vara fridfullt

2010-12-05 ♥ 14:13:08 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Jag följer med min sambo ner till stationen, han ska åka till jobbet och jag passar på att handla. Jag handlar tunga saker och ställer mig för att vänta på bussen. Stora, tunga snöflingor faller ner i tidningen som jag försöker läsa, de liksom lägger sig till rätta. Det är alldeles vindstilla, och allt det vita lyser upp. Det är söndag, andra advent och jag har bara planerat att vara ledig. Två ljus brann vid frukosten i morse och nu börjar det skymma snart och då ska jag tända alla ljusen, sjunka ner i soffan med en filt och kanelkaffe för att vila. Koppla av. Men hur gör man det egentligen? När jag vet att veckorna fram till jul kommer vara kantade av panik över uppsatsen som har deadline den 29/12. När jag inte vet om jag kommer få något jobb när jag går ut skolan eller alls hur min framtid kommer se ut. Ovisshet är det mest stressande som finns, har jag hört. Jag har också hört att det inte är farligt att stressa, bara man kopplar av emellanåt. Men det är svårt att panikvila och på schemalagd tid hinna andas. Det är bra att tänka igenom stressen. Skriva ner den. Sätta ord på problemen och stressmomenten, för då kommer man ju fram till att allt löser sig. Att problemen inte är så stora ändå. Det värsta som kan hända har ingenting med något av det där att göra. Det bästa som kan hända påverkas inte av en c-uppsats eller sömnbrist.


saker jag gör hellre än bra

2010-12-04 ♥ 16:53:05 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (1)

- Sjunger
- Målar


Jag har någon form av önskan om att vara kreativ. Men det är jag inte.

På min allra första föreläsning på högskolan så fick jag för övrigt veta att nästan alla känner att de har en kreativ ådra som inte riktigt får komma ut i sin fulla blom.


att hjälpa naturen på traven lite

2010-12-04 ♥ 15:43:29 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Det känns lite underligt det här med att det är så mycket snö även i södra Sverige. Så brukar det ju inte vara. När vi var på vår lilla utflykt härom dagen så fick vi ganska starka indikationer på att någon bara luras...

För varför skulle man annars använda en sån här maskin när det är drivor med naturlig snö?


jul i vårt hus

2010-12-04 ♥ 15:41:06 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (1)

Jag fick en ljusstake av mamma idag! Hurra! Precis vad jag ville ha till köksfönstret.

Arne Weise är julstämning

 

 



God morgon

2010-12-03 ♥ 09:37:19 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (1)

Jag tog mig sovmorgon idag och gick upp vid 9. Nu ska jag snart väcka min karl och umgås med honom en liten stund, sen åker vi mot stan. Han ska till jobbet och jag ska skriva på min c-uppsats. Jag är inte alls sugen. Men vad ska man göra? Jag har förstått att jag faktiskt inte kan sitta hemma och plugga, det blir inget plugg gjort då.


en vinterdag

2010-12-02 ♥ 19:29:13 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (3)

Vi tog bussen till friluftsområdet i närheten av där vi bor.



Fullkomligt påpälsade. Jag kände mig som en tjock michelingubbe ungefär.


Exakt här låg vi på en filt och blev varma och bruna i somras.



Vi gick lite längs sjön...





Somliga fick frost i skägget


Då gick vi in och fikade.

En fin dag


vintervitt

2010-12-02 ♥ 09:43:19 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Så här ser det ut utanför mitt köksfönster.

Än så länge är det en vacker vinter! Trots att jag inte gillar kylan utan mest längtar efter sommaren så njuter jag faktiskt lite av det här. Så här får det gärna vara. Vitt, vindstilla och några minusgrader. -10 max. Då är det behagligt, juligt och fint.

Jag ska snart väcka min karl och sen tänkte vi åka till Lida och promenera i vintern. Vi är där ganska ofta, det är fint och nära...


lakrits är det nya...svarta?

2010-12-01 ♥ 18:30:38 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (3)

Det är tydligen trendigt med lakrits nu. Lyxkaffe och chokladprovningar är ute. Jahaja. Jag gillar fortfarande både kaffe och choklad, men lakrits är gott som tusan det med. Jag begav mig till en lyxig lakritsbutik och spenderade säkert en timme där inne bland alla godsaker.

Jag köpte med mig en hel del lakrits som jag skickade till Maja. Nästa gång ska jag nog handla lite till mig själv också!


könsroller

2010-12-01 ♥ 09:30:41 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Det här med att tjejer tar lång tid på sig när de gör sig i ordning stämmer inte på mig. Jag är galet snabb. Min bästa vän ringde en gång och då hade jag kommit ur duschen. Hon stod på busshållplatsen och bussen skulle gå 5 minuter senare. Jag tvekade inte en sekund på att hinna. Bara att klä på sig kläder och gå ju! Jag sminkar mig gärna, men skulle aldrig prioritera det framför att hinna med en buss eller få dricka kaffe med min man en längre stund på morgonen.

Jag är alltid klar före min karl. Men det kan förstås bero lite på att han alltid börjar göra sig i ordning när jag redan är klar...


RSS 2.0