midsommar 2011

2011-06-27 ♥ 20:07:56 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)

Jag band en bukett av rosor med knalliga färger till värdinnan innan vi gick hemifrån i fredags.


Sen vandrade vi iväg. Vi begav oss till Rönninge där min morbror med fru bor i ett härligt hus med mycket stjärterum.


Det är inte storleken som räknas. Vår midsommarstång var liten men bra ändå. Hemlagade stänger är bäst, förstår ni.


Det bjöds på rosé.


Vi var 32 personer. Alla var skitsnygga som synes.


Somliga hade spring i benen.


Det gjordes dekorationer till stången.


och hängdes på gräsmattan


En god del av trädgården.


Det var en mycket spännande skattjakt.


och det spelades kubb.


Efter middagen började festen ordentligt, och den höll på långt in på natten. Allt var som det ska vara på midsommar. Vi satt ute lite för länge och fick myggbett, sjöng karaoke, pratade massor och en del drack visst tequila...


Vi var en del som sov över (hurra för stora hus med många bra sovplatser) och frukosten dagen efter var mysig!


midsommarromantik

2011-06-24 ♥ 12:18:08 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)

Midsommarståndsbygge 2009

Idag för två år sedan så hånglade jag med en skäggig karl för försa gången. Tänk, det var nog det bästa beslutet jag tagit, så här i efterhand.

Idag firar vi midsommar i samma hus som då, nämligen hos min morbror. Det är hans son (dvs min kusin) som är kompis sedan gymnasiet med den där karln som har blivit min.


att vara socionom och bloggare är ungefär samma sak

2011-06-17 ♥ 10:38:29 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (2)

Det är lite roligt. I både bloggvärlden och socionomvärlden så är det samma mantra som upprepas; man ska vara personlig men inte privat.

Jag är varken personlig eller privat i den här bloggen tror jag. De enda som jag hänger ut är mina balkongväxter, men de är inte så kräsna.


sommaren är kort

2011-06-17 ♥ 09:02:23 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Alldeles nyss hade sommaren precis börjat. Då var det kalla vårnätter men sommarvärme när solen tittade fram. Nu har mer än halva juni gått, och visst är det långt kvar, det har inte ens varit midsommar än. Men jag har inte riktigt förstått att sommaren har kommit än ens.

Det är lite sorgligt. Hur vi älskar sommaren så oerhört mycket. För mig är alla andra årstider bara en väntan på sommaren. Julen i december känns mest som en nödlösning, som någonting roligt mitt i det kalla så man inte ska klappa ihop helt.nervöst

2011-06-16 ♥ 11:10:51 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Snart ska jag träffa alla på mitt nya jobb. Jag ska vara med på ett APT. Presentera mig och så. Så nervöst. Tänk om de hatar mig? Tänk om jag gör bort mig? Tänk om jag får panikångest och börjar gråta? Tänk om jag känner att jag ångrar mig, att jag inte vill jobba där?

Jag vet inte om jag har tagit mig vatten över huvudet
. Jag är 23 pyttesmå år, har aldrig haft ett riktigt heltidsjobb (eftersom jag började plugga direkt) och är alldeles nyexad. I augusti blir jag chef. Inte någon låtsaschef, där titeln mest är till för att man ska få lite yrkesstolthet på sitt vanliga skitjobb (som när jag jobbade på McDonalds) utan på riktigt.


irritation

2011-06-14 ♥ 12:56:06 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Reklamen som skymmer inläggen har jag inte lagt dit. All reklam är det blogg.se som sköter (och inkasserar ifrån). Otroligt irriterande är det.


sommarfest med filmtema

2011-06-14 ♥ 12:53:56 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)

I helgen var vi på fest. En otroligt rolig sådan! Det var nog första gången som jag var på maskerad faktiskt. Alla hade gått in stenhårt och var fint utklädda. Värdinnorna hade gjort ett jättejobb med dekorationer, snittar, drinkar och annat.

I en av värdinnornas lummiga trädgård hade den röda mattan rullats ut.


Jag var professorn från Släpp fångarna loss (bästa bästa filmen! ALLA måste se den).


Sambon gjorde succé utklädd till Törnrosa. Han kom tvåa i bästa-kostym-tävlingen.


Hollywood!


Goda snittar!

Jag hade gärna visat allas utstyrslar, men jag vet inte om de vill hamna på bloggen. Det var i vilket fall som sagt hög standard på utklädningarna, inte allt för få hade sytt väldigt fina och avancerade kläder själva!


Citronmarängpaj på Sveriges födelsedag

2011-06-13 ♥ 11:10:30 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (1)

På nationaldagen bakade jag en citronmarängpaj. Mycket god blev den, även om jag råkade göra lite fel med marängen (vitan ska vispas innan sockret åker i!).

Först gör man pajskalet.

När pajskalet är i ugnen är det dags att göra citronkrämen.


Sist i citronkrämen så ska äggen i, ett i taget. Då får man röra ordentligt så de inte koagulerar.


Snabbt som attan slänger man ihop marängen, och sen är det dags att ta ut skalet. Då häller man citronkrämen ovanpå, sedan marängen - och sen skjuts in i ugnen igen.


Mycket gott blev det!


odling på få kvadratmetrar

2011-06-12 ♥ 14:27:59 | Kategori >> Odling | KOMMENTARER (0)

Vi har knappast någon stor balkong. Den är väl ungefär så liten som en balkong över huvud taget kan vara. I år har jag hållt tillbaka min hysteriska odling lite, eftersom jag har bestämt mig för att kunna vistas på balkongen också.

Trots balkonges lilla yta så odlas det just nu:

* Tomater (två sorter)
* Paprika
* Jordgubbar
* Smultron
* Ruccola
* Morötter
* Sockerärtor
* Timjan
* Citronmeliss
* Rosmarin

Tricket är förstås att inte odla så mycket av varje sak, och att ha bra anordningar att odla i. Jag har mest krukor som man kan flytta omkring efter behag. Sedan har jag en balkonglåda och kryddor som växer i små hängkrukor. En enda blomma finns också på balkongen, det är en ampel som hänger vid vår ljuslykta. Annars spills ingen plats på sådant som inte genererar föda!Nu har det börjat komma massor av små jordgubbar!


Kryddorna.


Jag hade inte tänkt plantera några sockerärtor, men jag hade en påse kvar från förra året och en tom kruka...så det fick bli så!


miniweekend

2011-06-05 ♥ 10:39:49 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (1)

Vi varierar oss inte så mycket. I fredags åkte vi för att bo på hotell en natt. Tredje gången på samma hotell i Nacka, (där vi förlovade oss förra gången). Det är en väldigt mysig sak att göra! Känns nästan som en liten semester trots att vi inte ens åker till en annan stad.

Vi började med eftermiddagsfika i solen.

Jag råkade matcha hotellet, det var nästan lite löjligt.

 

Efter att ha sovit en stund på hotellrummet (jag var egentligen väldigt förkyld) så promenerade vi till Restaurang J. Vi inledde med bubbel förstås!

Vi tog varsin förrätt, men delade på båda... Toast skagen...

 

...och friterad glaskrabba.

 

Vi åt hängmörad biff till varmrätt.

 

Min sambo var så fin att jag nästan dog.

 

Chokladtryffel till efterrätt. Det är nästan alltid det bästa dessertalternativet. Man orkar sällan något stort, och ja, inget är godare än choklad.

 

När vi promenerade tillbaka till hotellet började solen gå ner.

 

Vi hoppade kaffet på restaurangen och köpte varsin kopp på hotellet istället. Sedan drack vi det framför brasan och löste korsord. Mycket mysigt!

 min examen

2011-06-04 ♥ 16:50:13 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)

Jag vaknade upp dunderförkyld. Gjorde mitt bästa för att se anständig ut ändå (hade tur i oturen för jag var ännu sjukare dagarna efter...).

Efter ceremonin med trumpetfanfar och alladeles för långa tal så minglade vi utanför skolan och tog en massa kort på varandra.


Sen promenerade vi till systerobror där festen hölls.


Där fick vi mousserande vin i foajen innan middagen. Vi pratade, tog kort och hade det trevligt. Dog nästan lite av hunger dock, få hade ätit lunch och middagen blev inte förrän vid 20... Det började sakta sjunka in att det var sista gången som vi sågs allihop! Visst säger man att man ska ses, men det blir sällan riktigt så... i vilket fall så är det sällan som alla sluter upp!


Jag fick de finaste tjejerna till bordet! Cajsa och Maja. Tänk att vi inte ens kände varandra för 3,5 år sen!


Middagen var god. Vinet var gott. Sällskapet var fantastiskt!

Sedan dansade vi hela natten lång och kramades långa kramar när vi skulle gå. Det känns fantastiskt att vara färdig med utbildningen, men vemodigt att sluta gå i världens bästa klass!


för jag har tagit examen

2011-06-03 ♥ 13:18:38 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)

Så här glad var jag i onsdagskväll på efterfesten. För då blev jag socionom! Efter 3,5 års studier så är jag alltså klar. Svårt att förstå. Fler bilder kommer sen,  nu ska min kära sambo och jag åka på hotellweekend för att fira!


RSS 2.0