vår i luften och fredagsmys.

2012-04-28 ♥ 11:14:14 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (2)

Solen sken och den kraftiga vinden var ljummen. Så jag tog den där lilla människan som plötsligt dominerar hela mitt liv i vagnen och promenerade i vårvädret till Flemingsberg. Handlade massor av goda saker, så kan det gå när man handlar hungrig!

Lagom till att jag var färdig i affären så slutade min sambo för dagen, och eftersom han för tillfället håller till på Huddinge sjukhus så träffades vi och åkte hem tillsammans. Sedan var det helg!

Efter att ha grillat hemma hos mina föräldrar så gick vi hem och tittade på En spricka i kristallen (ville se den efter att ha sett "min sanning" med PG Gyllenhammar) samtidigt som vi åt allt det goda jag hade inhandlat... Det var ostbricka...

 

 

nötter, och choklad. Och så kaffe till. Kanske hade vissa påstått att några glas rödvin hade passat bra till, men med en 6-veckorsbebis så känns ju inte det så aktuellt.kusiner på köksgolvet och annat viktigt.

2012-04-25 ♥ 20:23:09 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Idag jobbade min pappa sent, och han passade därför på att bjuda mig och min syster på lunch. Min lilla bebis somnade i hans famn, och han blev stolt och glad. Nog för att han har en väldig 50-årskris, men att det finns något positivt med att bli äldre börjar han inse. Han är alldeles vansinnigt förälskad i sina två barnbarn. Om någon har missat det så fick jag och min syster våra första barn med 16 dagar mellan dem.

Efter lunchen åkte pappa till jobbet, medan vi gick hem till vår mormor.

Vi drack kaffe.


Kusinerna låg på köksgolvet, som så många andra bebisar har gjort..


Mormor skrev in sina tre nya barnbarnsbarns födelsedagar i sin jättegamla bok, som hennes svärmor skrev i en gång...


belöningen först

2012-04-17 ♥ 16:24:54 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (0)

Det här med att tillverka olika belöningssystem till sig själv för att råda bot på lathet och ineffektivitet fungerar inte så bra. Inte om man har så dåligt diciplin som jag, i vilket fall. Somliga kanske tar sig en joggingtur för att sedan unna sig något extra gott. Jag går direkt på bakverken. Eller tulpanerna, som i det här fallet.


Meningen var att jag skulle få köpa tulpaner när lägenheten var städad. Men så köpte jag dem i förväg...och städade aldrig.

Men en stökig lägenhet med tulpaner är finare än en stökig lägenhet utan tulpaner...


gla' påsk

2012-04-16 ♥ 09:48:08 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)

Påsk är en underlig högtid. Religiös i grunden, med fjädrar och kycklingar idag och en hel del ägg att äta. Kort är påsken också, man hinner inte mer än ta fram en kyckling och skala ett ägg innan den är slut igen. Och där står då påskriset och ser löjligt ut, och vittnar om vår totala oförmåga att städa och plocka undan i tid.

Den här påsken blev extra trist för oss eftersom jag spenderade större delen av den på sjukhus. Jag blev tillslut inlagd för min infektion som kom tillbaka, och nu är det meningen att jag ska vara frisk på riktigt.


på bästa hångelstället

2012-04-15 ♥ 08:54:05 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Vi går ofta till kyrkan. Ja, inte in i själva kyrkan, men till utkiksplatsen bakom den. Där ser man ut över sjön, det finns en bänk och det är allmänt mysigt. Vi hamnar nästan alltid där när vi är ute och promenerar, och tar en puss-paus.

Hela graviditeten så har vi pratat om hur det blir sen, när vi har med oss barnvagnen dit. Vi har sagt det nästan på skämt. Som att det här med att det faktiskt kommer en bebis är något vi har fantiserat ihop.


Och nu har vi varit där. Med bebis i vagnen och kaffe i termos. Fantastiskt mysigt!
allting gammalt är som nytt

2012-04-12 ♥ 09:37:50 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (0)

Små nya fötter på jorden, och jag vet inte hur länge de ska vandra här. Så mycket ondska finns det här, och jag tänker på hur många år du har på dig att drabbas. Du har inte sett mycket av världen, allt är som nytt för en sån liten som du. Och verkligheten kommer bita tag i din lilla späda kropp.

Så mycket ont kan hända.

Krig, sjukdom, naturkatastrofer och krossade tonårshjärtan.

Jag vill skydda dig mot allt, och vetskapen av min otillräcklighet är skrämmande.

 RSS 2.0