det blir inte alltid som man tänkt sig

2010-10-30 ♥ 12:02:08 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Jag hade tänkt att plugga i torsdags kväll oc fredag förmiddag. Sen hade jag tänkt att ta på mig partyskorna och fira en avklarad tenta med finaste klassen i världen. Jag hade tänkt att ha det roligt och lättsamt.

Men så blev det inte.


Nej, istället var jag hemma och kräktes och feberfrossade mig. Fick lämna över uppgiften jag skulle göra till min stackars c-uppsatskamrat och festen uteblev helt förstås.

Men nu är jag frisk igen. Det var en kort maginfluensa. Tack för det!


ett tentaresultat värt att fira

2010-10-28 ♥ 20:07:29 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (2)

Jag klarade tentan! HURRA!

Det är värt att fira. Men det ska jag inte göra idag. Jag har ätit makrill i tomatsås till middag och tittar på mitt i naturen.


samtalsmetodik och god ost.

2010-10-28 ♥ 08:41:19 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (2)

Vi skriver ju c-uppsats den här terminen. Metodtentan som var galet galet galet svår får vi tillbaka idag eller kanske imorgon. Panik!


Men idag ska vi ha samtalsmetodik. Vi läser en liten kurs som heter professionsspecifika färdigheter, som håller i från termin 1 tills vi går ut. 1 p/termin. Den känns ofta onödig, och lyckas alltid vara när man känner sig som mest stressad över skolan. Förra gången pratade vi och filmade varandra. Idag ska vi titta på det och analysera. Jag känner inte alls för det, faktiskt!


Men jag har fått hem god ost från buzzador. Två parmesanostar, och balsamico. Alltid något!


finmiddag

2010-10-26 ♥ 12:47:31 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

I hegen åt vi fin middag med oxfilé och rödvin. Till förrätt blev det brieost. Vinet drack vi ur de finaste orreforsglasen.Sen gjorde vi chokladmousse till efterrätt. Pussades. Tittade på film.

 

Sånt är mysigt att tänka på en sketen tisdag som ägnas åt avhandlingar och c-uppsatsskrivande.sånt som är absolut nödvändigt att äga

2010-10-25 ♥ 20:40:21 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

 

Tru Blood-flaskorna går att köpa på pizza hut. 79 kr/st kostar de. Kanske lite mycket för en flaska blodapelsinläsk...men ändå helt klart värt det!höstigt

2010-10-24 ♥ 14:05:22 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (1)

Det är skrämmande på nåt vis, det här med att första snön kom. Att det snart är november. Att dagarna går fortare än jag hinner med. Och att det innebär att c-uppsatsen borde vara i full gång. Snart är det deadline.

Idag ska jag plugga en massa. Jag lär sitta uppe hela natten. Som tur är så skriver jag tillsammans med en annan, vilket gör att jag faktiskt anstränger mig. Att göra mig själv besviken är något jag är van vid, men jag har ingen lust att förstöra för någon annan.

Men först ska jag till en kusin. Vi ska planera vår kommande maskerad....


sen natt och tidig morgon

2010-10-24 ♥ 10:04:39 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

 

Igår var jag vaken till kanske 2.30. Det var inte alls meningen. Jag kunde inte somna, så då låg jag och läste tills min sambo kom hem vid 1, och sen babblade vi i 1,5 timme. Så går det när man inte har setts på hela dagen.

 

Jag fick kämpa för att komma ur sängen i morse, klockan 9. Fast jag borde gått upp 8. Jag har så väldigt svårt att somna på kvällarna, och eftersom jag börjar tidigt imorgon så måste jag vara dödstrött ikväll så jag får lite sömn innan seminariet. Som jag för övrigt inte har förberett mig för ordentligt.

 

Så nu är jag glad att kaffe finns! På bilden nedan är det min sambos hand. Så ni inte tror att jag har fått grova manshänder.

 

Min sambo är för övrigt helt fantastisk. Han jobbade i fredags, kom hem vid 1. Somnade vid 2, vaknade 5 timmar senare och pallrade sig till provlokalen för att skriva högskoleprovet, skrev det med fantastiskt bra resultat (8 fel) och gick sedan till jobbet och jobbade 12 timmar. Sen kom han som sagt hem och pratade med mig halva natten. Nu sover han. Sen ska han till jobbet igen. Och imorgon också. Så nu tycker jag att han förtjänar att sova lite...vilt.

2010-10-23 ♥ 21:29:00 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

Oerhört god lunch som går snabbt som tusan att laga!

Brynt renskav, salt, peppar och en skvätt grädde. Och så en äggula till.sånt som är lite trist

2010-10-23 ♥ 12:43:59 | Kategori >> Odling | KOMMENTARER (2)

Min fina gurka har dött. Den tyckte inte alls om att vara inne. De små gurkorna som hade börjat växa skrumpnade ihop, och sedan hela växten.

Men vi har haft en bra tid tillsammans. Det började i försomras, när det var varmt och fantastiskt och vi inte ens visste då att det skulle bli en tropiskt varm sommar. Jag och sambon köpte växter till balkongen. Gladast var vi för gurkan, men vi var allt annat än säkra på att det skulle bli något av den.

 

Men gurkan ingav hopp. Den växte och fick små, små gurkor. Och en dag hade de växt till sig ordentligt, och var lika stora som såna man köper i affären, då var det dags att skörda. Två omgångar gurkor blev det. Sen kom hösten och kalla vindar hotade, så då fick den flytta in. Då fick den konstiga blåsor. Sen skrumpnad den ihop och dog. Jag tror inte blåsorna hade något med dödheten att göra dock.fredagshumor

2010-10-22 ♥ 16:01:10 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Jag ska strax bege mig in till stan. Äta middag med ett härligt gäng och sedan titta på stand-up. Men inte vilken stand-up som helst, utan det är min lillebror som uppträder.

Det är slaskigt och hemskt ute, och jag har inga bra skor alls...

 

Jag ska inviga min nya kappa. Fråga mig inte om posandet. Ingen modebloggare här inte.hej mitt vinterland

2010-10-22 ♥ 10:59:32 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (2)

Det här är inte okej!


egentid

2010-10-21 ♥ 20:22:31 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (3)

Min sambo är och spelar spel hemma hos en kompis. Jag är således ensam hemma. När man är ensam hemma så gäller det att ta vara på sin egentid.

 

Så jag njuter av min ensamhet.


Har väldigt roligt.


äter god och vällagad middag.


milt tvång är bästa medicin

2010-10-21 ♥ 17:35:26 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (1)

"det är upp till varje familj att bestämma hur man ska dela upp föräldraledigheten" hör man. Och aldrig, och då menar jag verkligen aldrig någonsin har de orden kommit från några som har valt att dela på föräldraledigheten.

Jag önskar verkligen att det gick att låta alla bestämma själva. Men det innebär ju uteslutande att mamman är hemma jämt. I praktiken blir det så, även om det låter vackert i teorin. Bortförklaringarna haglar, men de verkar bara hålla åt ena hållet.

När förbudet mot aga infördes gick föräldrar i taket - man ska väl få bestämma själv hur man uppfostrar sina barn?!
När skattelättnaden för den som hade en partner utan jobb, dvs den karl som hade en hemmafru, skulle tas bort för att även kvinnor skulle börja förvärvsarbeta blev folk galna. På precis samma sätt, och med precis samma argument som nu upprördes folk av att "staten la sig i", men det har lett till att utvecklingen har gått framåt. Vissa saker måste införas med milt tvång, för vi är så fast i gamla mönster. Att tro att man kan vänta ut utvecklingen är naivt och dumt.

(Pengaargumentet är vanligast, men jämställdhetsbonusen har inte hjälpt. Det var alltså rent skitsnack från de flesta. Det handlar inte om det.)

Gör som ni vill. Men den pappan som tror att han har en chans att vinna en framtida vårdnadstvist om han inte har tagit ut i närheten av så många föräldradagar och vabdagar som mamman, inte följt med på lika många läkarbesök eller har tagit ett lika stort ansvar över klädinhandling och matplanering, den pappan är sjukt naiv.

Och den som tror att man får precis samma kontakt med sitt barn om man jobbar 9h/dag som om man är hemma med barnet hela dagarna förstår jag mig inte alls på.

Gör som ni vill. Men stick inte huvudet i sanden. Påstå inte saker som inte är sanna. Lura inte er själva.

Nej, jag har inga barn. Och jag får minsann se hur det blir när jag själv blir mamma och bla bla bla.


Läs gärna:
Lady Dahmer om individualiserad föräldraförsäkring. Hon har själv tagit ut all föräldraledighet, och ger sig själv en törn för det!

Underbaraclara om kvantitetstid med barnen.

vi skulle klara vad som helst

2010-10-21 ♥ 14:35:09 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (1)

Det är så sorgligt när folk gör slut. När man ser på facebook att förlovningar har brutits, förhållanden av avslutats och bittra statusuppdateringar vittnar om hemska uppbrott. Jag blir illa till mods. Inget är så hemskt som att förlora någon, och inget är så hemskt som att frivilligt avsluta något som en gång var det finaste som fanns.

Blondinbella och Nils har gått skilda vägar. Därav mina tankar åt det hållet. Att göra slut är hemskt. Det kan inte vara kul i strålkastarljuset.

Det är så underligt med kärlek. Att den kan sina. Att tiden kan släcka sådant som en gång brann okontrollerat. Men tiden kan ju också ha motsatt effekt förstås. Och det är fantastiskt.


Jag är så glad över min stora kärlek!


i vårt vardagsrum

2010-10-21 ♥ 13:04:04 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (2)

...står det nu en ny bokhylla, från Ikea.....billy. Känns väldigt originellt ;).
Men vad spelar det för roll? Den är fin, alldeles lagom i måtten och var ruskigt billig. Vi har en liten vitrindel i mitten och sen två vanliga hyllor på varsin sida. Jag kanske borde ta ett ordentligt kort och visa, men så länge så får ni se detaljer.


Förutom böcker så står det lite krimskrams där också. Det kanske inte är jättefint egentligen med prydnadssaker, men det är inget som står där bara för att, utan varje pry är speciell! Som min killes babyskor, en souvernir från ghana och pennskrinet som hans morfar hade när han var liten. Boken som ni ser är den finaste boken jag har. Den har min mormor och hennes syster skrivit om deras mamma. Hon dog när min mormor var i min ålder så hon hann aldrig träffa mormors barn, och än mindre barnbarn. Det är förstås något hon har sörjt i hela sitt liv. Så det känns fint att jag kan läsa om henne, och liksom lära känna henne, fast att hon försvann innan min egen mamma ens var påtänkt.


I mitten på vitrindelen står en knubbig lampa och den här lilla flickan, som jag har fått av min morfar.


Glas...och en uppstoppad vessla. Det är lite sjukt med uppstoppade djur, men den bor helt enkelt hos oss. Jag kanske förklarar någon annan gång. Säkert är i vilket fall att vi har en bra anledning. Den är ärvd. Jag har vant mig nu...


Burkarna har jag ju visat förut. Vasen nere i hörnet är fyllt med kärlekslappar. Fint!


fulhösten kommer

2010-10-21 ♥ 09:16:40 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Det har varit kyligt och krispigt i luften, men med en värmande sol som har letat sig fram. Det har varit färgsprakande och vackert. Det har varit en fantastiskt fin höst och man har tänkt att hösten är ju inte en så dålig årstid ändå. Tur är väl det, annars hade man aldrig orkat släppa taget om sommaren som svikigt oss.

 

Men nu börjar det ta slut. Nu börjar löven falla till marken och snart är träden kala och en enda blöt sörja kommer ligga på marken. Snart är det hårda vindar och kallt regn som piskar i ansiktet på morgonen på väg till tåget. Snart är den vackra, fina hösten slut.

 

Usch så trist.svampfrossa

2010-10-20 ♥ 10:15:13 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

Vi fick ju ihop en hel del kantareller. Dessa har ätits med god aptit. Här fokuserar vi inte på att spara, utan på att få njuta fullt ut så länge de finns kvar.

De har smörstekts färska. Det är nog det godaste! En stor burk frös vi in också, så vi kan steka dem "färska" senare också.

 

Några har torkats också. Det är världens lättaste grej. Bara att lägga på tidningspapper och vända några gånger om dagen, i kanske 2-3 dagar. Jag bytte ut pappret en gång också för det var lite för fuktigt. De torkade är supergoda att stuva.


vuxenpoäng

2010-10-19 ♥ 22:28:37 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (0)

Alltså. Jag bor i bostadsrätt med min sambo. Jag dricker kaffe för jag tycker det är gott. Föredrar några glas vin med vänner framför partykväll alla gånger (var på krogen sist sommaren 09). Jag tycker tonåringar klär sig underligt och pratar lustigt. Om ett år har jag varit akademiker i några månader. Jag storhandlar, betalar räkningar och tvättar kläder.

Är jag vuxen snart? Det känns inte som det. Det känns inte så som jag trodde att det skulle kännas när jag var liten.

När jag var liten så tänkte jag att vuxna inte kunde ha kul på riktigt. Det märktes ju, de tittade på nyheterna. Tråkigheten självt liksom. Drack hellre kaffe än oboy. Pratade hellre än lekte.

Jag har sån åldersnoja att det inte är klokt. Skrev "Jag 22 år" i min kalender för nästa år. Fick ändra. Jag fyller ju 23. Herregud. Vad hände? Jag var ju 17 nyss.

försovning, regn och sånt

2010-10-19 ♥ 19:30:32 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (1)

Jag vaknade 9.20 i morse. Med hjärtat i halsgropen. Jag började nämligen 9.00. Och hade redovisning/seminarium tillsammans med min c-uppsatskamrat. Paniken. Jag kastade mig på tåget med gårdagens smink och tom mage. Hann till 11, förbannade att jag bor så långt bort från skolan men hann redovisa i vilket fall. Fick stanna till 16 istället för 12 för att lyssna på andras seminarieredovisningar.

Puh. Det var en jobbig morgon.

Såhär såg jag ut igår. Av någon anledning såg jag inte lika prydlig ut i morse, trots att det var precis samma smink.

 

Jag köpt en höstkappa på vägen hem.


och nånstans där så blev jag den jag är nu

2010-10-18 ♥ 13:15:54 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Jag har ätit långfrukost och tittat på The Office. Kysst min man och druckit tre koppar kaffe. Sagt hejdå till min stackars sambo som jobbar i vanlig ordning. Nu steker jag kyckling, väntar på att tiden ska vara inne för att hiva i lite kantareller och tänker eventuellt klä på mig.

Jag ska förbereda mig till morgondagens seminarium och jobba kväll. En måndag som känns lagom tråkig, blåsig, kall, slentrian och ospännande. Som måndagar ska vara. Tryggt på nåt vis.


sen kväll och kantarellplockning

2010-10-17 ♥ 14:50:03 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

Vi kom hem 05 i morse! Som tur var inte redlöst berusade, för då hade vi nog inte orkat upp i morse. Vi åkte till en skog alldeles i närheten av där vi bor för att gå på kantarelljakt. Det gick relativt bra!

Gårdagskvällen inleddes med tomatsoppa och trevligt sällskap. Sedan spelade vi spel, drack vin, pratade och lekte lekar mest hela kvällen. Det var så kul att vi aldrig gick hem, typ.


Några timmar efter hemgång så var det dags att bege sig ut i skogen! Vi fick en hel del höstkantareller. De plockades i grevens tid, många var frysskadade.


hejdå

2010-10-16 ♥ 18:05:43 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Nu ska jag bege mig iväg till en liten fest. Det är mer eller mindre en överaskning till en viss person. Trevligt värre! Jag försöker ta en webkamerabild men det går dåligt. Hur ser man normal ut i en sån situation liksom?ikväll ska vi göra något kul

2010-10-16 ♥ 15:42:28 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Jag gick hem till mina föräldrar för att lämna tillbaka pappas kamera och hämta hem lite saker som fortfarande står hos dem. Jag känner ett oerhört stort behov av att köpa en egen systemkamera nu när jag fick ha hans i många veckor. Dessutom hittar jag inte min kamerasladd och min nya dator har ingen port för att stoppa in minneskortet. Så jag kan inte ladda in bilderna i datorn! Hemskt trist.

 

Nu ska jag vila en stund. Ikväll vankas det roligheter!besök

2010-10-15 ♥ 19:01:13 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Det kommer hit lite vänner ikväll. Praktiskt, för då får man en anledning att städa. Men hur irriterande är inte alla sladdhögar som man har lite överallt? Jag blir galen!


en fin dag

2010-10-15 ♥ 18:53:17 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Vi vadade genom höstlöven till pendeltågsstationen.


Sambon tog täten.


Vi åkte och hälsade på en person som inte har funnits här på jorden så länge. Det var väldans mysigt och fint!jag vill inte

2010-10-14 ♥ 23:06:03 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (1)

 

 

Jag vill inte sitta ensam och dricka te just nu trots att det är trevligt egentligen.

Jag vill inte titta på en bitter Birro på Babel, även om det är mitt bästa program.

Jag vill inte att han ska jobba sent.

Jag vill inte lägga mig ensam i sängen, jag vill inte somna själv.

 

Jag vill bara kyssa min man.


 kaffepornografi

2010-10-14 ♥ 20:55:16 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

bilden kommer härifrån

 

Jag älskar kaffe. Att dricka det. Helt ur fina koppar. Jag har ju köpt egna nya som jag älskar. Jag vet inte om man kan klassa mitt kaffedrickande som ett missbruk, men jag tror nästan det. Nu, när det är för sent för att dricka något så tittar jag på fina bilder på kaffe. Den ovan kommer från underbaraclara. Älskar kopparna!

 

Jo, mitt kaffeberoende kan nog klassas som ett missbruk. Beroendet är förstås inget svårt att bevisa, jag blir abstinent utan något, så pass att jag får enorm migrän och inte kan leva normalt. Men ett beroende är ju inte nödvändigtvis ett missbruk. Men i mitt fall så känns det som att jag lutar åt det. Jag lovar mig själv att dra ner på drickandet, men kan inte. Tänker att "idag ska jag bara dricka två koppar" men innan klockan har blivit fyra så har jag redan druckit det dubbla. Tänker att jag tar tag i det imorgon.

Och jag kan inte säga nej. Blir jag bjuden så är det omöjligt. Även om jag precis har druckit.hej hopp

2010-10-14 ♥ 17:57:54 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)


Nu ska jag tända ljus, läsa bok och försöka koppla av! Vad gör ni?


sminkdiciplin

2010-10-14 ♥ 17:26:49 | Kategori >> på kroppen | KOMMENTARER (2)

 

Jag blir lite irriterad på folk som sminkar sig varje dag. Som inte kan tänka sig att gå till konsum utan mascara. Hur kan man värdesätta sitt utseende så mycket? Har de inga andra kvaliteér? Hur kan det vara så viktigt vad andra tycker om ens utseende att man måste sminka sig för sin egen skull?

 

Eller så är det bara så att jag egentligen är lite avundsjuk. Eftersom jag vet att jag aldrig kommer bli en sådan. Jag är helt enkelt för lat. Vem orkar sminka sig varje dag liksom?höstfärger men ingen höstförkylning tack

2010-10-13 ♥ 19:46:12 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

Utan för vårt fönster syns många färger!


Förkylningar kan man ju som bekant inte bota. Men man kan ju göra sitt bästa för att slippa dem.


Egenpressad apelsinjuice är jättegott, och fyllt med c-vitamin.


en bok

2010-10-13 ♥ 16:47:13 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (0)

Box 21 läser jag just nu. Jag har kommit till nästan-hälften.

 

Det är något särskilt med den. Jag fastnar. Jag kan inte säga vad det är. Jag, som i vanliga fall värderar ett fantastiskt vackert språk högre än historien i sig när jag läser böcker, dras med. Jag vet inte vad det är, för trots att historien är fruktansvärd och verklighetstrogen så är det inte direkt något jag aldrig har läst förut. Prostitution i Stockholm.

Kvinnor som har utsatts för trafficking och hålls inlåsta under fruktansvärda förhållanden, i samma stad som jag befinner mig i varje dag, och de utnyttjas av samma män som sitter på mitt pendeltåg, handlar i min ica-butik och håller följer sina barn till skolan där jag bor. Det i sig är skrämmande, påtagligt och fruktansvärt. Det i sig är hemskt nog, och gör att man blir tagen av berättelsen i sig snarare än formuleringarna, men det är som sagt inget helt unikt. Den här boken har någonting mer.

 

 

Läs den!mitt fina armband

2010-10-12 ♥ 21:20:17 | Kategori >> på kroppen | KOMMENTARER (1)

Jag har en del smycken, men jag använder inte det särskilt ofta. Jag har ett halsband som nog är min allra käraste ägodel, men den historien tar jag någon annan gång.

 

Jag har ett Thomas Sabo armband som jag älskar! Jag fick själva kedjan och en berlock, ett E, av min syster i födelsedagspresent. Sedan har jag fått en berlock av min kusin och inte mindre än tre av min älskade man.

 

 

 

O:et och hjärtat fick jag apropå ingenting av honom. Eiffeltornet fick jag i Paris! Jag blev så väldigt glad, och det är ett fint minne av vår första kärlekssemester!

 

prenumerera på min blogg med bloglovinburkarna.

2010-10-12 ♥ 18:09:36 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (0)

Vi har nya bokhyllor i vardagsrummet. Mycket fint. Plats för alla böcker (nåja, förutom de i källaren...och de i mitt gamla rum hos mor & far). Och plats för lite till. Fina burkar som jag har fått av mormor för många år sedan t ex.skuldbeläggande

2010-10-12 ♥ 17:30:10 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (0)

Jag tänkte skriva ett inlägg om hur irriterande och omotiverat det är att varna tjejer för att gå ut. Hur sjukt överdriven rapporteringen om våldtäkterna är. Men clara gjorde det så bra här att det känns överflödigt.

Finns det något annat brott där det fokuseras så mycket på offret, och vad detta offer kan göra för att undvika att bli utsatt? Knappast.

Att betydligt fler killar än tjejer blir utsatta för våldsbrott är det inte många som tror. Det är helt ologiskt att killar ska följa tjejer en mörk natt. Tjejerna går oftast säkrare. Jag känner många killar som har blivit oprovocerat attackerade, men ingen tjej som har utsatts för den typen av brott.

När man hör om en kille som blir brutalt misshandlad så är det inte på långa vägar samma reaktioner som om en tjej blir utsatt för våld, sexuellt eller inte. Man utgår från att killar ska skaka av sig händelsen, medan tjejer ska bli ärrade för livet. Det talas om att tjejer skuldbelägger sig själva när de utsätts för våldtäkter och annat, men det talas om det till absurdum. För det finns många tjejer som inser att det är förövaren som är ett jävla äckel, och ingen annan. Men erkänner man det som tjej så undrar folk hur man fungerar. Det talas om att tjejer inte ska behöva vara offer jämt, men när de visar sig starka lyfter folk på ögonbrynen.

Tänk om vi hade sett på andra brott med samma ögon som våldtäkter. Tänk er att en polis eller advokat frågar en rånad och misshandlad man om det inte var så att han egentligen ville ge bort pengarna? Eller om man efter ett villainbrott säger till ägarna att om man har ett så dyrt och fint hus och dessutom visar upp det så är det ju faktiskt som att be om ett inbrott.

Det finns säkerhetsåtgärder som rekommenderas att vidta för att undvika de flesta typer av brott. Men inte på samma sätt som vid våldtäkter.

När det gäller våldtäkter så är det inte bara så att man berättar för tjejer hur de ska låta bli att vara, vart de ska låta bli att vistas och vad de ska låta bli att ha för kläder. Nej, det stoppar inte ens vid de absurda förslagen som sänker alla manliga varelser till kåta monster utan varken impulskontroll eller någon som helst moral. Nej, det talas till och med om att det inte ens är en våldtäkt längre. Att det aldrig har begåtts ett brott. För hon hånglade ju med honom tidigare. För hon hade ju utmanande kläder på sig på vägen hem från en fest.

Varför ser jag aldrig rubriker som varnar killar för att gå utanför dörren? Varför säger man aldrig att killar inte ska bli för fulla för då kan de bli misshandlade?

Varför skuldbelägger man inte en kille med dyr klocka om den blir stulen, på samma sätt som en 14 årig tjej som blir bestulen på sin oskuld?
återhämtning

2010-10-11 ♥ 20:57:20 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

 

Idag har jag inte gjort så mycket. Det var helt enligt planen. Jag skrev tydligt i min almanacka att jag skulle vara ledig idag. Vila. Man måste göra det ibland. Helt en dag i veckan, men det vet ju alla som pluggar att det inte är möjligt jämt. Men man får försöka.

 

Jag har druckit kaffe länge med min man. Gått en jättekort promenad. Inte städat trots att det behövs. Storhandlat. Det sistnämnda var väl inte direkt avkopplande men nödvändigt, framförallt eftersom det gör att jag slipper panikhandla på vägen hem efter skolan i veckan..växtligheter

2010-10-11 ♥ 19:42:13 | Kategori >> Odling | KOMMENTARER (0)


Min melon, som jag sådde från en kärna av en frukt jag åt i våras, växer och frodas. Här på en ljusstake som min karl har gjort!På balkongen är det kallt och de flesta växterna börjar ge med sig. Smultronen är dock generösa och ger oss bär ibland, om än ganska sällan.


kreativt.

2010-10-11 ♥ 00:00:05 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (2)

Vi köpte inte bara nya koppar härom dagen. Vi köpte också porslinsfärg och penslar.

 

Så de gamla tråkiga fula ikeakopparna fick vara objekt för vårt målande. Vi är kanske inte direkt konstnärer...men det var kul!

Hans koppar blev betydligt finare...slut.

2010-10-10 ♥ 22:03:03 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Tenta, jobbhelg och inget mer. Jag är trött och utmattad.

Jo, just det, jag hann förbi min mamma o pappa där ett gäng släktingar fanns. Och blev återigen hetsad för min körkortsbrist. Herregud, ja, det vore skönt med körkort. Ja, jag ska ta det någon gång. Men just nu har jag annat för mig. Typ min akademiska utbildning. Men att plugga 3,5 år efter gymnasiet är inte värt nåt? Hm...god helg

2010-10-09 ♥ 13:08:20 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Nej, nu tar jag mitt risiga nytvättade hår, ett halvfryst paket bacon och två överfulla soppåsar och åker till jobbet (hoppas att jag kommer ihåg att slänga soporna på vägen och inte ta med dem ända fram..).

Vad gör ni i helgen?


varm choklad

2010-10-09 ♥ 10:06:14 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (1)

Godaste choklade gör man genom att hälla het mjölk över mörk choklad. Det gjorde jag igårkväll efter jobbet, för att få någon form av fredagsmyskänsla.
tröttma

2010-10-08 ♥ 23:25:48 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Jag hade nog behövt vila den här helgen. Men det är så svårt, nästan omöjligt, att aktivt planera in dagar då ingenting ska stå i kalendern. Det känns så onödigt, även om det är viktigt egentligen. Det är inte farligt att stressa bara man kopplar av ibland också. Jag ska göra det, sen. Ångesten innan tentan är försvunnen, det är skönt. Det känns nästan som att vara ledig eftersom jag bara jobbar fre-lör-sön...och på måndag börjar skolan igen med c-uppsats och annat.


 

En tanke slog mig idag när jag var på jobbet. När man har ett riktigt jobb, alltså ett heltidsjobb, då får man vara ledig. Två dagar i veckan. Och flera veckor i sträck på sommaren! Minst tre! Upp till fem! Det är ju helt sjukt. Tänk vad fantastiskt!nya koppar

2010-10-07 ♥ 15:44:14 | Kategori >> Hus & hem | KOMMENTARER (0)

Jag har velat ha nya koppar. Jag älskar ju att dricka kaffe, och det är trevligare i koppar man gillar massor. Dock så har vi redan massa koppar. Han hade, jag hade, vi fick dubbelt. Men bara tråkiga ikeagrejer blir man inte lycklig av.

Så idag så fick jag mig nya. Jag köpte bara två, en var, så länge.De är från rörstrand. Alldeles lagom tycker jag. Fina, enkla och blommiga. Jag vet inte varför, men jag har varit lite besatt av tanken på blommiga lite "gammeldags" koppar. Jag är mycket nöjd och ska premiärdricka ur dem strax.


tidig morgon trots ledighet

2010-10-06 ♥ 08:47:42 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

God morgon!

 

Jag var uppe 6.45 idag trots att jag är ledig. Eller, ledig och ledig, det kanske man inte bör betrakta sig som dagen innan en jättesvår tenta... Men jag försöker hursom att se till att jag kommer kunna somna ikväll utan problem, eftersom tentan är tidig och jag har svårt att tänka om jag är helt trött.

 

Igår kände jag mig som ett våp när jag var tvungen att smsa min man när en säkring gick. Men det var faktiskt för att jag inte visste var proppskåpet var någonstans eftersom detta inte har inträffat förut under tiden som jag har bott här. Så jag var bara lite dum.halvmysigt

2010-10-05 ♥ 19:08:54 | Kategori >> Plugg | KOMMENTARER (0)

Jag försöker göra det mysigt att plugga. Brygger en kopp te. Har GoKväll på i bakgrunden (men nu blev det kulturnyheterna) och skriver anteckningar med relativt fina pennor.

 

Men nej, jag gillart inte ändå.


det här med att plugga...

2010-10-04 ♥ 21:05:28 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (2)

Är inte något jag ägnar mig åt.

Jag tittade på några nya instuderingsfrågor som lades ut på nätet idag. Kunde knappt några alls. 10 av 40 ungefär. Konstaterade att jag är värdelös, och tappade därmed pluggmotivationen. Inte särskilt logiskt. Inte särskilt klokt.


så här kan vi ju inte ha det

2010-10-04 ♥ 10:11:18 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

Hela kylen full med cupcakes.

De kommer inte ätas upp av oss direkt.

Jag måste fika med någon.

Tur att jag har en vän som, liksom jag, brukar vara hemma på vardagar.söndagsbak

2010-10-03 ♥ 16:23:33 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

Jag fick lust att baka cupcakes

 

Det roligaste är att dekorera dem

 

Jag gjorde bröst.

 

D-cups

 

De som inte blev runda fick strössel på sig istället.

 

Cupcakessmeten är Leilas grundrecept, frostingen gjorde jag utan recept. Ett paket philadelphiaost, en rejäl klick smör, kanske 60 gram, och nästan ett helt paket florsocker samt några droppar citronsaft.

 

Jag har egentligen en muffinsplåt vilket ju är jättebra när man bakar cupcakes, men den har inte flyttat hem till oss än utan är kvar hos mina föräldrar.

 

En minislickepott är fantastisk när man smetar frosting.

 

 spelande

2010-10-03 ♥ 13:47:47 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (0)

Igår var vi hos några vänner och spelade agricola. Det var väldigt roligt, trots att det bara var 2 av 6 som hade spelat förut. Det tar ju lite tid att komma in i nya spel...

 

Det är ett spel som går ut på att odla grönsaker, föda upp djur och sånt.. fast det är definitivt inget barnsligt spel utan ganska avancerat. Jag märker nu i efterhand att jag tycker det är roligare än jag ens förstod då, för jag är väldigt sugen på att köpa det!effektiv helg

2010-10-02 ♥ 13:23:14 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (1)

Igår monterade vi ju äntligen in vår diskmaskin. Samt städade hela lägenheten. Idag har vi tvättat hela morgonen och snart bär det av till IKEA för att handla nya bokhyllor. Något plugg har jag inte hunnit med. Ej heller att vila. Men det är härligt att vara effektiv!

Rosorna slår fortfarande ut, bilden är från igår.könsroller.

2010-10-01 ♥ 20:50:51 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (1)


Den här kvällen har min kille borrat, slagit med slägga och monterat diskmaskin.


Jag har lagat mat. Finhackat champinjoner, lök och grönsaker.


och lagat tacoköttfärs i gjutjärnsgrytan.

Nu firar vi att vår diskmaskin är fullkomligt på plats, ikopplad och fungerande! Det har varit en ofantligt lång väg dit. Längre än man kan tro. En dag kanske jag berättar den historien för er, men nu ska jag återgå till osten och vinet och mannen i mitt liv (som i min bloggpaus besöker det lilla huset).


test test

2010-10-01 ♥ 11:56:19 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Jag testar lite här i min för närvarande katastrofala design.... inte lätt när jag är en fullkomligt självlärd kvacksalvare som inte kan sånt här egentligen...
RSS 2.0