hemodlad mat

2015-08-13 ♥ 10:02:00 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (0)

Alltså, orimligheten i hur fantastiskt det känns att äta sådant man själv har odlat. Som en häftig, cool grej. Så borde det ju inte vara. Tänk om det var standard att odla åtminstone lite av sin egen mat.
 
Odlingsåret i år är som sagt asdåligt. Men nu har tomaterna börjat mogna på sig i alla fall, och jag fick ihop till en rejäl sallad härom dagen. En gurka var det i den också. Den enda gurkan i år vad det verkar....
 
 


"men sänk dina krav"

2015-08-12 ♥ 19:38:00 | Kategori >> Amning | KOMMENTARER (0)

Ibland stöter man på tips till småbarnsföräldrar om hur de ska hantera livet med en liten bebis. Då får man höra att man ska Sänka Kraven, "det behöver inte vara perfekt städat jämt".
 
Eh. Nej? Det hoppas jag verkligen inte.
 
Mina krav på mig själv är att jag ska hålla båda barnen vid liv. Det känns relativt övermäktigt ibland.
 
Kan ingen komma med riktiga tips någon gång?
 
 
Middagslagning igår. Storbarnet har byggt ett tåg av stolar. Hon har inga kläder på sig för vi kom aldrig så långt. Jag gör lasagne och ammar samtidigt.
(Ja, jag har en bärsjal som man kan amma i. Men panik utbröt mitt i bechamelsåsens mest kritiska ögonblick så det fanns liksom ingen tid att knyta. Hela situationen kändes väldigt komisk så jag försökte ta en bild med laptopen, gick sådär.)


i år o-är vi på medeltidsveckan

2015-08-08 ♥ 17:59:45 | Kategori >> Festligheter | KOMMENTARER (0)

Vecka 32. En vecka under sommaren för de flesta, men en närmast helig vecka för alla som år efter år besöker medeltidsveckan i Visby.
 
I år blev det inget för oss, lillebror är för liten, alldeles nyfödd. Det blir andra eller tredje gången på snart 20 år som min man inte åker. Jag är nyinvigd men väldigt frälst och tycker det är jättetråkigt att det inte blev något. Men nästa år så!
 
 
Strosa runt på marknaden, ha massa picknick och sitta vid strandpromenaden på kvällarna med en massa härliga människor - mycket trevligt.
 
En liten 1,5-åring som nu har blivit stor!


utebliven odlingslycka och en mycket bra skörd av sådant man själv har sått

2015-08-06 ♥ 16:46:00 | Kategori >> Familjeliv | KOMMENTARER (0)

Så. Jag har inte direkt skrivit här frekvent på sista tiden.
 
Odlingsåret startade storartat. Jag slet i trädgården, planera, planetarade, köpte jord och bytte växter. Altanen svämmade över med tomatplantor, paprika, zuccini och gurka. Pallkragarna fick potatis, morötter, rödbetor, bondbönor, squash, majs, ärtor och sockerärtor.
 
Sedan kom mördarsniglarna.
Sedan försvann värmen.
 
Så någon större skörd går knappast att räkna med.
 
Istället har jag ägnat sommaren åt något helt annat som växt alldeles utmärkt. Först var det magen, sedan själva skörden i form av ett perfekt litet gossebarn. Mitt i sommaren kom han, och är alldeles ljuvlig. Därtill har vi ju sedan innan en fantastisk liten stor storasyster som helt klart arbetar på att utmana mitt tålamod. Så jag har nog haft fullt upp ändå vill jag lova.
 
Surt dock att jag alltså har slitit med odlingarna alldeles höggravid och med (mild, men ändå) foglossning, allas rekommendationer och uppmaningar till trots. Då vill man ju liksom ha lite avkastning.
 
 
Liten lillebror
 
Jordgubbar, hallon och smultron har vi ändå fått en del
 
 
 
 
 
 
 
 
 


RSS 2.0