Citronmarängpaj på Sveriges födelsedag
2011-06-13 ♥ 11:10:30 | Kategori >> Mat & bak & sånt | KOMMENTARER (1)
På nationaldagen bakade jag en citronmarängpaj. Mycket god blev den, även om jag råkade göra lite fel med marängen (vitan ska vispas innan sockret åker i!).
Först gör man pajskalet.
När pajskalet är i ugnen är det dags att göra citronkrämen.
Sist i citronkrämen så ska äggen i, ett i taget. Då får man röra ordentligt så de inte koagulerar.
Snabbt som attan slänger man ihop marängen, och sen är det dags att ta ut skalet. Då häller man citronkrämen ovanpå, sedan marängen - och sen skjuts in i ugnen igen.
Mycket gott blev det!
Sist i citronkrämen så ska äggen i, ett i taget. Då får man röra ordentligt så de inte koagulerar.
Snabbt som attan slänger man ihop marängen, och sen är det dags att ta ut skalet. Då häller man citronkrämen ovanpå, sedan marängen - och sen skjuts in i ugnen igen.
Mycket gott blev det!
Kommentarer
Postat av: Helena
Kul det är när man hittar en ny och bra blogg att följa :)Kram till dig
Trackback