buu fucking huu och ja jag kastar sten i glashus

2010-11-15 ♥ 16:39:28 | Kategori >> Tankar & diskussioner | KOMMENTARER (0)

Hur irriterande är det inte när människor klagar över att de måste göra sånt som alla människor måste göra? Som tycker synd om sig själva för att de går upp tidigt på morgonen, jobbar halvt ihjäl sig och sen panikhandlar på vägen hem, för att sedan komma hem till ett diskberg och en svinhungrig mage men ingen ork att laga middag?

Det är liksom livet. Det är så det ser ut. Skitjobbigt, visst. Men orkar man inte så kan man ju gå ner i arbetstid och flytta ut på landet där ett litet hus kostar ingenting och odla sina egna grönsaker.

Vi klagar över att vi är stressade idag, men faktum är att vi aldrig förr har ägnat så mycket tid åt vår fritid. Vi har köpt oss fria från korvstoppning och potatisodling, vi äter halvfabrikat så vi kan laga middag på en kvart. Vi kostar på oss spa-behandlingar och utlandsresor, och många hinner surfa, titta på tv eller läsa varenda dag.

Vi vill finna oss själva, få tid att varva ner, hitta lugnet. Jag säger inte att det är hälsosamt att stressa, tvärtom. Men att tro att stress är något vi har uppfunnit på senare tid är dumt. Det var inte bättre förr. Då hade man inte tid att känna sig stressad.Kommentarer

Lämna en kommentar!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0