syltbröd
2012-08-27 ♥ 10:45:11 | Kategori >> Vardag | KOMMENTARER (1)
Inför min systersons dop så bakade jag småkakor. Jag gjorde klassiska syltbröd. Världens enklaste. Extra härligt var att det var med sylt som jag hade kokat - av bär som jag hade plockat. Mer hemgjort än så blir det inte
(okej, man kan ju kärna smöret och värpa äggen själv.... typ).
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2039078/images/2012/mordeg_503b3208ddf2b33c910008b7.jpg)
Mördeg kavlas ut till en fyrkant. Lättast är att vika ett bakplåtspapper på mitten och kavla med mördegen inuti, då blir kanterna perfekta.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2039078/images/2012/sylt_503b3208e087c3192d007ef8.jpg)
Sedan på med blåbärssylt...
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2039078/images/2012/rutor_503b32079606ee32590081eb.jpg)
..och ett till lager mördeg, denna gång i rutor. När kakan har gräddats så skär man den i bitar.
Kommentarer
Postat av: Maja
Va gott! :)
Trackback