man skulle kunna tro att amning är ett nytt fenomen, så skrämmande som det tycks vara.

2012-08-03 ♥ 11:36:25 | Kategori >> Amning | KOMMENTARER (0)

Att en så naturlig och självklar sak som amning är en så stor grej förvånar mig. Jag har inte riktigt reflekterat över det förut, innan jag själv fick barn. Det har svischat förbi en diskussion om offentlig amning, långtidsamning eller något sådant då och då, men jag har mest suckat åt hela grejen (att det är en diskussion alltså) och inte reflekterat över det närmare.
 
Men tydligen är det världens största grej. Och folk engagerar sig från höger och vänster. Det är alltså ingen diskussion som endast hålls mellan de ammande kvinnorna. Nej, tydligen har alla rätt till en åsikt.
 
Det finns många "regler" när det gäller amning, och det är svårt att följa dem. Man ska amma. Lagom länge. Inte för kort tid, och inte för länge. Det är tydligen okej att börja prata om saker som "incest" och "pedofili" om någon ammar för länge. Det är ganska allvarliga anklagelser. Kanske de allra allvarligaste man kan få som förälder.
 
När det inte pratas om fruktansvärda övergrepp om man ammar för länge så pratas det även om äckel. För visst är det naturligt med amning, och visst ska man amma sitt barn och aldrig aldrig ge ersättning. Men man kan väl sköta det snyggt?! Inte visa tutte offentligt.
 
Jag blir så matt.
 
Inte bara för att åsikterna är så starka, och så etablerade att många kvinnor känner sig extremt pressade när det gäller amning. Utan kanske mest för att så många som inte har med det att göra över huvud taget engagerar sig. Gubbar har åsikter om hur länge man får amma. Personer som själva ammade sina barn för 30 år sedan tycker till om när det är och inte är lämpligt att ta fram tutten.
 
Snälla nån. Spänn av.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bloggar där du kan läsa om amning:
Sagogrynet
Vilda barn
Lady Dahmer
Amningsbloggen
 Kommentarer

Lämna en kommentar!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0